ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

MANIPULACIÓ


Començ a haver-hi una manipulació de la manifestació d'avui, almenys a Rac1 al programa que estic escoltant a les 22:38, que francament és preocupant. S'albira caça de bruixes, contra els mals catalans que no hem penjat la bandera al balcó (no l'he penjada mai, ni aquesta ni cap), ni tampoc hem anat a la manifestació d'avui. A mesura que augmenti la frustració, aixó augmentarà tambè exponencialment. Cal esperar, deixar passar el temps i veure si algú sap gestionar aquesta manifestació, que és el que seria interessant. Però compte que els radicals comencen a perdre les formes. Em temo que hi ha massa gent que no ha entès res, i no s'ha adonat que no és aquest el camí.

Dels tertulians de Rac1 he reconegut Salvador Cot i Ramón Rovira, el presentador en sembla és Xavi Freixes, i és bastant impertinent.

Publica un comentari a l'entrada

14 Comentaris

  1. Advierto que no me funciona el traductor, pero me atrevo...
    La vinculación histórica de los auges del nacionalismo con la pobreza de la sociedad, esta demostrada en siglos de Historia.
    No hay personas más manejables que las que pasan necesidades (reales o no, que eso ya da para otra entrada). Siempre se busca el líder de la manada, la identidad colectiva y se empieza a sospechar del vecino, del amigo, de las personas con las que antes tomabas vinos.
    Para esto los lideres cuentan con los agitadores necesarios, los romanos metían sicarios entre la población, en el foro... ahora no, ahora lo tienen más fácil, escuchamos a los oráculos mediáticos que nos marcan el camino de la salvación. Ellos dicen quienes son buenos y quienes no.

    Solo piden vuestra silenciosa y obediente sumisión

    P.D. Espero haber entendido bien el texto.
    Un saludo.

    ResponElimina
  2. La depressió era previsible, i em pregunto on és el psicòleg sobiranista. O bé on és la dignitat de Ciu i la Rac1, que venen a ser e mateix.

    ResponElimina
  3. Francesc, qui digui una tonteria no ens representa a tots. Ahir mateix llegia en un bloc que a partir d'ara serà terrible doncs començarà una persecució... etc etc, una mica el que tu dius però en plan més bèstia. A veure, jutgem abans del delicte? O com és la cosa? De imbècils n'hi ha a tot arreu... Si us plau, no em jutgis a mi pel que ha dit un senyor a RAC1.

    Bé, per a mi, de totes maneres, el més important no és el que han dit a la ràdio sinó el que he viscut. I crec que per a la història del país també. D'una manera o altra. I si més no, hem sortit a dir la nostra, la qual cosa hauria de merèixer un respecte important de tothom. I sense polítics (tot i que ells se'n volen aprofitar sempre, ja ho sabem com són tots plegats...)

    ResponElimina
  4. eso es lo que hay Temu, pero no me refería a eso, que lo doy por descontado, me refería a la caza de brujas por parte de los radicales i a la manipulación de la mani, que esta es otra, para empezar no eran un millón y medio, aunque eso es lo de menos, pero no eran todos independentistas como quieren vender algunos. Había de todo como en la de hace dos años, y aquí están engañando y tergiversando la mani, creando unas falsas perspectivas que harán luego la frustración más grande.

    ResponElimina
  5. LLuís, ahir a la tarda vàrem anar amb el net a la Fira, on per cert hi havia també molta gent, ja varem sopar allí i en arribar a casa pels voltants de les 10 en posar RAC1 vaig quedar francament sorpres de com tractavem la mani d'ahir, d'aci l'escrit.

    ResponElimina
  6. Ramón: potser tinc una visió del futur equivocada pero tot aixó en dona mala espina. A Madrid els hi és igual 1 milió que dos de manifestants, saben que no han de tractar amb ells sinó amb els partits catalans i aixo els tranquilitza, i fa ho relativitzin.
    l'ABC a penes en parlava, nomes ensenyava la crema d'una bandera espanyola, una francesa i una europea.
    Ramon, diguem quina o quines forces polítiques actuals seràn capaces de gestionar el cabdal d'aquesta manifestació.
    Que va passar amb la del 2010? després de la mani....el silenci

    ResponElimina
  7. Un dels perills del tarannà tòpic català és el cofoïsme, allò de 'sóc el millor', espero que no hi caiguem de forma indiscriminada, els mitjans em fan més por que una pedregada, els d'aquí i els de fora, ahir el debat sobre 'el dia després' del senyor Cuní ja va ser una olla de grills.

    De gent n'ha sortit molta, certament, més que mai, però els motius són diversos i variats i ja veurem com es 'gestiona' com diuen ara, tot plegat. MOlta gent no vol dir res, la gent surt per molts motius, vegeu la història.

    Els entusiasmes i les eufòries em fan una mica de basarda, una vegada amb el cap fred ja veurem. I també es veurà en les eleccions, allà són fabes comptades.

    ResponElimina
  8. aquest es el problema Júlia, molt soroll per no res, a les properes eleccions que suposo seràn aviat, aquesta mateixa gent votarà majoritariament CIu i PSc, i aixó és el que no em quadra i crearà molta frustracio a la gent que ahir va anar amb tanta il·lusió i convenciment a la manifestació, que com dius, no eren tots, havia gent molt variada i amb ideologies diferens, no eren tots independentistes com es vol vendre.

    ResponElimina
  9. Y yo si estoy convencido de que eran mas del millón. Pero con lemas diferentes...Unos abogaban por la independencia, otros lo hacían por una fiscalidad igual al del País Vasco y Navarra (pacto fiscal); otros incluso en contra los políticos (por lo que pude observar en el telediario en algunas pancartas..Pero ahora toca administrar lo que se pedía en la cabecera, porque la independencia no es solo de Catalunya versús España , sino que la sinergia es ambivalente . Supongamos el hecho. De entrada a la cola de Turquía. Salida del Euro. Bonos basura y dinero a más del 10%. Prima de riesgo como Grecia (2.100). Nadie financia. Caixa de Cataluña con sede central solo en Barcelona. Dinero del Frop (5.000 millones ) ya no llegan para el forat...Exportaciones a España, el país que más nos compra..0 (no pretenderemos que nos compren) Importaciones..todas..no hay industrias (nos las hemos pulido) y solo dos pozos de agua turbia en Sant Carles de la Rápita...y todo esto se queda corto con la que nos vendría...Y ellos lo saben al igual que el imbecil de mí, que así me tilda la Terribas por no colgar la senyera en el balcón...Salut

    ResponElimina
  10. Francesc ahora lo he visto en traductor y evoluciono favorablemente...

    ResponElimina
  11. Un panorama ben dantesc Miquel, però és la realitat, una realitat que hi ha qui no vol veure, ni preveure.

    ResponElimina
  12. La veritable qüestió és MANIPULACIÓ. I aquí està el perill. Ja n'hi ha prou. Hi ha gent que s'ha deixat enganxar en aquesta voràgine estúpida. Erem un territori millorable però ara som un territori en decadència. Qui apagarà el foc?. Independencia de qui i de què? Aquests que són tan "bona gent" no hi tenen res a perdre, però d'altres que no ho som tant, potser sí i ja ho hem perdut.
    Farta n'estic de tanta tonteria.

    Salt, Francesc.

    Anna Babra

    ResponElimina
  13. ostres Anna, aquest escrit és del 2012. Salut

    ResponElimina