A petició de nombrosos seguidors (En Lluís de Mil demonios) us deixo unes frases de Piotr Kropotkin.

La idea d'una societat sense Estat provocarà tantes objeccions com l'economia política d'una societat sense capital privat. Hem estat criats amb prejudicis sobre les funcions providencials de l'Estat. I la nostra educació, des de les tradicions romanes fins al codi de Bizanci, i les ciències professades a la universitat, ens va acostumar a creure en el govern i en les virtuts de l'Estat-providència.

Estat

(...) Una societat en la qual cada individu sigui un productor de treball manual o intel·lectual, en la qual tot ésser humà que no estigui impedit sigui un treballador, i en la qual tots treballen, el mateix en el camp que al taller industrial.

Treballador

La ciència d'adquirir riqueses està en trobar certa quantitat de famolencs, pagar-los tres monedes, fer-los produir per deu, amuntegar una fortuna i fer-la més gran  immediatament mitjançant algun cop de mà amb ajuda de l'Estat.

Riquesa

No renunciem a la nostra facultat d'estimar el que ens sembli dolent. Estimar i odiar, ja que només els que saben odiar saben estimar. Només demanem una cosa: eliminar tot el que en la societat actual impedeix el lliure desenvolupament d'aquests sentiments, tot el que falseja el nostre judici: Estat, església, explotació, el jutge, el clergue, el govern, l'explotador.

Explotació

L'Estat no és més que una de les formes revestides per la societat en el curs de la història.

Estat

Piotr Kropotkin