Un avi espanyol que portava mort - aparentment per causes naturals - almenys una quinzena d'anys va ser trobat per casualitat pels serveis municipals que buscaven l'origen d'unes filtracions d'aigua en una casa de Lille, al nord de França. Va ser un agent municipal el que va entrar a la casa, una típica construcció adossada de maó vermell, després que una veïna hagués denunciat unes filtracions d'aigua.
.
Aquesta mort solitaria planteja mols interrogants, el primer: aquest senyor debia tenir diners al banc per anar fent-se càrrec dels impostos. Si era Pensionista algu s'havia d'haver donat compte que no donava senyals de vida. Aquí, per cobrar la pensió s'ha de dur un cop a l'any una fe de vida al Banc o Caixa on es cobra la pensió, i a França suposo que també.
-
Per poca relació que hi tingués, sorprén també que la seva absència no preocupes cap veí durant aquest llarg període de temps, que en un moment o altre es debien d'haver preguntat que se n'havia fet de l'Alberto, que així es deia l'ancià.

En aquests barris solen solen viure molts immigrants i segurament hi ha més d'espanyols que alguna relacio devien tenir amb l'Alberto.

L'Alberto, va morir sol, la seva és la mort d'un home sol en una societat egoista i autista en la qual no prestem atenció ni al nostre veí. És la solitud que es pot percebre entre la multitud.