L'agitació que va provocar a Catalunya la reforma de la llei educativa que va proposar el ministre de Cultura José Ignacio Wert no va trigar a traslladar-se a les xarxes socials, on personatges públics de tots els àmbits es van manifestar obertament en contra d'uns canvis en l'educació considerats per molts una amenaça per a la llengua catalana.
El Keep calm and speak catalan va ser un dels missatges més compartits aquest dia, i el seu autor, Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic, professor universitari, empresari i col·laborador de Rac1, va decidir convertir el lema a sobre del missatge original, creat per aixecar els ànims als britànics durant la Segona Guerra Mundial i que deia Keep calm and carry on.
Centenars d'usuaris l'han usat ja com a imatge en els seus perfils a les xarxes socials i fins i tot la marca de cerveses Moritz ha anunciat que crearà samarretes amb el lema.
Vist l'èxit del nou logotip, el seu autor ha posat a disposició de tot aquell que ho desitgi una pàgina on es pot obtenir la imatge en totes les mides i formes que exigeixen els diferents espais de cada xarxa social perquè els usuaris puguin adaptar fàcilment als seus perfils. Ganyet també ha avançat que part dels beneficis d'aquesta iniciativa es destinaran a Som Escola, una plataforma que agrupa entitats defensores del sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes. -