Parlava fa un parell d'anys sobre la fascinació de matar, i ho feia des d'un punt de vista teòric i intel·lectual. No és el cas de Newtown (Conneticut) que es la pura brutalitat d'un jove desquilibrat i barroer que desconeixia que fins i tot per matar s'ha de tenir a banda d'algun motiu, o sense ell, com a mínim estil. Cioran hauria beneït dins del seu fals cinisme progre i desencisat la mort d'aquests nens. 
Era ell qui deia que el millor que podia fer un pare amb el seu fill, culpable d'haver-lo dut al món era estrangular-lo només néixer, però clar, Cioran era un filòsof i un intel·lectual i el noi de 20 anys de Newtown, nomès era un autista mal informat.
Ara, donen voltes i més voltes per intentar descobrir les causes que poden haver portat aquest noi a fer el que va fer, no s'adonen que no hi ha causes raonables ni explicables, l'ùnic cert, és que a diferència de Cioran o de qualsevol de nosaltres, Adam Lanza, tenia un arsenal d'armes a la seva disposicio a casa seva, i una mare que l'havia educat en el culte a la violència i que sembla ser pertanyia als 'preppers' o alguna organització similar. 
El meu avi LLuís, anava amb el carro i la mula a repartir oli cap a Castellterçol, Moia, l'Ametlla, Gallifa.... Si el meu avi haguès viscut a Texas en aquell espai temps, hauria dut una pistola al cinturó prest a disparar-la a la més minima. 
Aquesta és l'explicaciò a aquesta manera irracional de veure i entendre la vida dels Nord Americans, son fills de la violència, tot i que en el fons és la societat de la por, d'ací la violencia que generen no ja sobre els altres sino vers ellos mateixos. 

Fins i tot en aixó els falta i molt, estil.

A banda, ja tornem a ser en el diferent tracte dels morts segons siguin de primera o de tercera. Avui, 10 nenes han mort a l'Afganistan per causa d'una bomba que ha explotat mentre recollien llenya. Ningú plorarà ni es preocuparà per elles, segurament, ni tan sols els seus, i demà mateix deixaràn de ser noticia.