L'atemptat a la marató de Boston, ha acabat amb un mort i un detingut: els germans Tsarnaev, txetxens, Els EUA han respirat tranquils, desapareix així la pista de l'enemic interior: un antisistema com va ser Unabomber o una conspiració com la d'Oklahoma l'any 1995. Resorgeix l'enemic exterior: cèl·lules adormides, una segona generació radicalitzada per si mateixa o per tercers, com va succeir en els atemptats de Londres del 2005. Txetxènia té aire d'islam, de fanatisme, i ja posats  es podria relacionar amb Al-Qaida. 
Semblaria que els joves txetxens haurien d'haver atemptat contra Rússia que és qui ha massacrat el seu país i encara continúa, però ho han fet a Boston, la ciutat que els va acollir. Són l'enemic interior que tant temen, encara que no ho vulguin reconèixer, els dos germans s'han criat als EUA con tants altres immigrants, però els interessa més tractar-los de terroristes exteriors.

La marató de Boston d'enguany estava dedicada als morts de l'escola de Newtown i a la decisió del president Barack Obama per augmentar el control d'armes als Estats Units. Les dades dels EUA són preocupants: hi ha més de 270 milions d'armes - diuen - i més de 32.000 persones moren tirotejades als EUA cada any. 
Expliquen que els estats que disposen d'una legislació més estricta en la venda d'armes tenen menys crims que els altres. 

Estar armat no és garantia de protecció personal, i si un perill per els altres. Les armes maten, i als EUA en tenen masses. Acusaràn a Tsarnaev de terrorista i si surt viu de l'hospital, passarà la resta de la seva vida a la presó sinó el condemnen a la pena mort.

Els EUA maten cada dia moltes persones innocents, ja siguin els seus exèrcits o la seva pròpia policia. Ningú protesta ni diu res, ni els acusa de res, però maten impunement i sovint se'n vanten.