{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

ADÉU ANTONIU, A TU I A LA GORRA


A casa tenim dues teles, en una, la del menjador que es veu a través de la TDT, i on només es veu telecinco o canals HD satel·lits, que és per us i gaudi de la senyora de la casa, i a la meva cova tinc el canal plus, lo qual vol dir que com TV3 la seva o vostre, va deixar d'emetre al canal internacional que estaba al dial 93, no puc veure-la, i ja em sap greu, ja, no puc veure aquest estiu l'enésima reprogramació de Plats Bruts., o el Molineta i les seves bestieses. 
No em perdo gran cosa, per a no dir res, de fet, ja he manifestat en més d'una ocasió, que de la Tele només veig entre anunci i anunci Moto GP, La sortida i final de la F-1 (durant la carrera aprofito per fer la becaina) i els partits del Barça per si guanya o els del Madrid per si perd, i la resta, llevat del Gran Wyoming (que ja em comença a cansar), sincerament no m'interessa. Perdó! a l'hora de sopar i dins el que en podriem considerar un fenòmen gairebé paranormal, amb la Nuri estem enganxats a: EL GRAN DICTAT, que com sóc incapaç d'entendre perquè hi estem enganxats, em limito a veure-ho sense fer-me preguntes. Ja deia Shakespeare que ningú no és perfecte.

Tot aquest rotllo amb el que us estic entabanant, té a veure que avui no puc veure el partit del Barça a Polònia (la de veritat, no la de TV3), atès TV3 en directe no emet el partit, i per més inri l'estic escoltant per RAC1 que no se que és pitjor; bé, si, és pitjor escoltar en Puyal, més gagá que la Lady, i més prepotent i tirà que un funcionari xusqueru de segona. Sovint em pregunto si intel·ligent, amè, professional i lùcid no es un oximoron en el cas de locutor d'esports, en general, perquè no és nomès el fútbol a Rac1 o a Catradio; a la COPE o a la SER, és pura rancietat dels temps d'en Paco el dictador. I a Canal + surt el britànic que no sap parlar o el calb petitó que fa anuncis per la gent incitant-los a apostar, i cap d'ells és mínimament aprofitable.

Tot plegat, un desastre, i per acabar-ho d'adobar, m'assabento que avui ha mort el meu idol d'infantesa juntament amb en Kubala: l'Antoniu Ramallets, més xulu que un vuit verd festuc, que diria el Sevilla. Cony de Ramallets!, semblava que no s'havia de morir mai, ah! i no penso glosar la seva figura, als qui l'havieu vist jugar no us cal, i als qui no, tampoc us deu importar massa. Nomès havia estat un futbolista, un gran futbolista,aixó si. 

Adéu Antoniu, a tú i a la gorra.

A la foto, Ramallets (a la dreta) amb el millor porter de la història del Barça (a l'esquerra); ah! espero que a l'Antoniu l'enterrin amb la gorra, no se la treia ni per dormir - diuen -

Publica un comentari a l'entrada

17 Comentaris

  1. Descansi en pau, tot un mite de la meva infantesa, fins i tot per a mi, que no era futbolera. Els comentaris futbolístics són una plaga, gairebé valia més mirar la cosa sense comentaris, això de la vaga de la tevetrés ja clama al cel, aquests dels mitjans es pensen que són el súmmum i això dels deu minuts és una bestiesa absoluta.

    ResponElimina
  2. No sóc futbolero i per tant lamento la mort del Ramallets igual que la de qualsevol altra persona (una mica més en aquest cas, perquè veig que era del club de la gorra com jo).
    Aprofito per referir-me a la vaga de tevetrès: a mi em sembla lamentable l'Ero a aquesta empresa, i em sembla fatal com el govern dels millors ha gestionat tan malament aquest tema. Però cal dir les coses clares, i els senyors i senyores de teletrès es creuen que són imprescindibles, i es defensen dient barbaritats de nen mimat i consentit. En un dels videos on interpel·len el govern, algú d'ells afirma que "no pot ser que jo cobri igual que un empleat de Parcs i Jardins". I per què? Creu que la seva feina és més important que la d'un jardiner i que per tant ha de cobrar el doble? El guionista de "Zapping" o de "Efectivament" és superior al jardiner?

    ResponElimina
  3. Lluís, ja fa temps que la gent de tv3 es mira el melic, es creuen que són els millors i imprescindibles, aquests tipus de comentaris sempre m'ha empipat molt, com quan es deia 'això ja una guanya una dona de fer feines'. La crisi ha igualat a la baixa molts sous però aquests del quart poder encara es creuen superiors. TV3 també ha estat força 'de qui manava', com la resta, i per al meu gust la qualitat ha minvat de forma progressiva, des de fa anys. M'espanta la manca d'autocrítica, els haurien d'enviar tots a parcs i jardins, a esporgar matolls.

    ResponElimina
  4. Ademas dicen que iba sin guantes... o eso he leído por algún lado.

    ResponElimina
  5. Hem escoltat amb admiració com era, com feia... I ara, viurem de nou o per primer cop aquelles imatges en blanc i negre d'un temps que potser només per actuacions d'aquest senyor (i per quatre coses més sumades, per suposat il•legals), la nostra gent provava a pintar amb blanc la vida negra que el moment històric els donava.

    Així ens aproparem a la glòria “futbòlica”, no a cap altra cosa, d'un temps perdut en cap memòria, perquè les memòries s'acaben i només queden els noms, i les imatges que recolliren les actuacions dels nostres gladiadors moderns. I mentrestant, a pensar que cal disfrutar de valent amb un present, passat-recent, sempre precari - i mercenari- però delitós, futbolísticament parlant... Obrim bé els ulls i aprenguem els noms i els fets del nostre circ. Ens tocarà contar-los a mena de batalleta allí al futur, com quan algú ens ha contat que si Ramallets era, si gràcies a ell, que si quines vesprades...

    Descansi en pau.

    A mi TV3 no em fa el pes, per això no diré res, com tampoc vaig veure a mol-te gent dir res de Tele Madrid quan s'afanyava a parlar malament de Catalunya. Suposo que allò si que agradava a més de quatre.

    ResponElimina
  6. L'Havia vist jugar Júlia, el gato de maracanà li deien.

    ResponElimina
  7. com n o veig TV3 Lluís, no puc opinar, però allí hoi treballa molta gent, massa, avui en dia es pot fer TV AMB LA MEITAT DEL PERSONAL i menys encara.

    ResponElimina
  8. Sin guantes diría que iban todos Temujin, y con gorra y rodilleras, piensa que la pelota era de cuero, no de voley-playa como ahora.

    ResponElimina
  9. lo de Tele Madrid Josep, és de jutjat de Guardia, quant a TV3 com tu, no la veig, de fet veig molt poca Televisió.

    ResponElimina
  10. Francesc. Nosaltres des d'aquí ens costa veure qualsevol televisió o escoltar la ràdio. El senyal la rebem des d'una empresa d'Igualada - pagant, és clar - si no fos així, res de res. Jo he escrit a diverses emissores i totes diuen el mateix: no hi ha bona cobertura després de Montserrat. És com els mòbils. Aquests aparells endimoniats en qualsevol moment et poden deixar tirat. No se si és una excusa però més o menys tots coincideixen en el mateix.
    Perquè hi hagi cobertura a tot arreu han d'haver antenes, si no és així hi han llocs que no tenen senyal. Però clar, ningú vol una antena al costat de casa, com ningú vol un abocador o una central elèctrica, per exemple ... i així estem.
    En el tema de TV3 hi ha alguna cosa que no estic d'acord. En primer lloc no va contra ningú en concret, només és perquè m'he recordat d'aquest fet, --de Tele Madrid--. Però ara si, Francesc. Jo no vull desmerèixer a ningú, per a mi tots tenen el dret de guanyar segons la seva categoria, i tampoc m'agrada comparar, ho trobo fatal, però si entrem en què un peó del que sigui ha de guanyar com un enginyer o un metge jo no ho veig bé. Perquè llavors si que m'obliguen a veure les coses amb uns altres ulls: Tindrà el mateix valor, Àgora. Polseres Vermelles. Espai Terra. Polònia. 60 Minuts, que el programa de Tele 5, Salvame!!!!! o Intereconomía, o la Ana Rosa? De veritat han de guanyar el mateix, uns que els altres?
    Crec, (i no és per mirar-nos el melic) que si a hores d'ara encara hem de mirar si és millor un debat de tertulians d'aquestes emissores a un de TV3 és que alguna cosa falla. I repeteixo, igual que tu que no sóc persona de veure la tele. Veig com tu el Barça, i torno al mateix. Els locutors i tot el que envolta la transmissió tècnica és dels millors d'Europa segons les millors estadístiques.

    ResponElimina
  11. josep: d'aixó que em dius de la cobertura ja n'he sentity a parlar i diuen no hi ha res a fer?
    Quan a TV3 JA SÉ QUE FAN PROGRAMES BONS I DIGNES, aL QUE EM REFEREIXO ÉS QWUE EM SEMBLE HI TREBALLEN MÉS DE DUES MIL PERSONJES, lo qual em sebla una barbaritat quan a despessa. Una vegada em vaig trobar a un amic que hi treballa i anaven ell i dos més cinc o sis mesos a Estats Units per fger un reportatge d'un ocell rar, aixó em sembla és el que s'hauria d'estalviar. Perquè a més a més, bastants programes els fan productores independents.

    salut

    ResponElimina
  12. No podem comparar programes de TV3 amb els més infumables de cadenes d'aquestes, però a TV2 i a BTV, per exemple, fan coses pel meu gust millors que moltes de TV3 i amb menys diners.

    El tema dels sous és complicat car ni tots els metges guanyen el mateix ni tots els enginyers, en això també hi ha el mercat, el prestigi, no sempre contrastat. Ha de guanyar menys un mestre que un futbolista de primera o un cantant? Crec que hi ha d'haver un sou mínim però també hi hauria d'haver un sou màxim, a TV3 han llençat força la casa per la finestra durant un temps, els mateixos actors volen treballar a les sèries pel que es cobra mentre que quan treballen al teatre guanyen molt menys.

    En general el sou té poc a veure amb la vàlua de la gent, crec que ha de guanyar igual o més un bon obrer que un mal metge, per exemple.

    Un tema espinós per debatre, vaja.

    Per cert, ni Polònia ni Polseres vermelles són programes del meu gust, el primer ha anat rodolant per l'humor fàcil i xaró i el segon, per la carrincloneria llagrimosa.

    ResponElimina
  13. La qüestió que toca la Júlia és important: perquè ha de guanyar més un guionista de TV pública que un metge? Segons els propi guionista, fa un any guanyava el dobl que un Mosso d'Esquadra, i ara guanya menys. I això el molesta. Després de mirar-ho, descobreixo que un mosso d'esquadra guanya uns 1000 euros més que un mestre, i per tant el guionista deuria guanyar-ne més de 3000. Potser sí que caldria establir sous màxims, i potser no caldria patir tant pels mínims.

    ResponElimina
  14. Júlia, és que per fer una TV moderna i de qualitat no fan falta tants milers de treballadors, d'aixó em queixo.

    ResponElimina
  15. Hi ha a TV3 sous massa elevats i sobra gent Lluís, molta gent.

    ResponElimina
  16. Pel que fa a la quantitat de gent estem d'acord. I en el dels diners ja dic que no m'agrada comparar, però bé ... clar que prefereixo a un bon ebenista abans que a un mal metge. No tinc escapatòria!

    ResponElimina