JOC D'ESCACS, o BUTIFARRA?


En aquest joc d'escacs entre els Governs de la Generalitat i Madrid, que de fet més aviat vindria a ser una partida de cinquillo o botifarra, o com a màxim de dominó en un cafè tronat, cigaló d'anís i caliquenyo expliquen que a Rajoy li ha passat pel cap deixar que la consulta es convoqui però que no se celebri. De fet, el front format per PP i l'executiu espanyol sembla vol canviar la seva estratègia, entenen que fins ara s'hagin utilitzat arguments "massa jurídics i massa racionals". En aquest sentit, volen afegir el component "sentimental i afectiu" que suposaria tirar endavant el procés sobiranista i obviar la millora del tractament fiscal i del finançament perquè ho veuen poc útil per neutralitzar l'independentisme. L'Estat activarà ja de ple la seva diplomàcia política, institucional, financera i privada per tal de guanyar veus crítiques internacionals al procés d'emancipació de Catalunya. I per altra banda, la nova estratègia està en funció de permetre Mas convocar la consulta i que sigui el Tribunal Constitucional qui l'aturi, deixant Mariano Rajoy en un terreny allunyat del conflicte directe i que no li embruti la imatge internacional.

Tot plegat són conxorxes de taverna, francament miserables, dignes de xaperos i no de jugadors d'escacs. Ho deia avui Suso del Toro a Rac1: el problema no és Catalunya; ni ho és Espanya; el problema és Madrid, amb el Govern i el seu ranci lobby de poder que tenen segrestat a tot un país, i, ni tan sols són el cap de la Policia, més aviat serien una versió encara més barroera de Torrente el braç beneit de la llei. Caspa i gomina a dojo, i molta misèria ètica i moral.

Com volen que no ens tornem indepentistes?, si és que ens obliguen a ser-ho.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Dons cada cop que fan una "tropelia" sols fan que crer independens. Peò no tan sols a Catalunya. Mira Mallorca?.
    Que pot ser que a la hora de la votació diguin NO. Bé, pero si no es fa la dichosa consulta. Ostres, Francesc!!. Això es el peix que és menja la cua. Com cansan aquesta gent. Ah! la justicia també.

    ResponElimina
  2. en aixó tens raó Josep, i quan a lo de Mallorca i el trilingüisme, deu n'hi do, a veure com acabarà.

    ResponElimina
  3. Paso palabra, la verdad es que he comentado tanto, en tantos sitios, que parece que solo doy vueltas al mismo sitio. Un saludo.

    ResponElimina