M'agradaria que algú em dones una raó, una única i solida raó per anar al Mercat medieval de Vic. No cal, no n'hi ha cap, llevat del gregarisme rar dels homínids que fa s'embussi la carretera i l'autovia de Vic per anar a veure el no res d'un passat inexistent, en el cas d'aquest mercat; altra cosa és el passat real, que és l'inexistent en el mateix. 
De fet tot això dels mercats medievals tant en boga, no deia de ser una bestiesa més d'aquesta societat superficial i perduda enmig de la seva mediocritat i el seu desconcert, a la recerca d'un passat que el millor que es pot fer és oblidar-lo, car possiblement al segle XV hi havia més llibertats que actualment, o almenys els rols de cadascú estaven més definits. 

Podeu comprar pa artesanal (jo us diré algun dia com i on el fan) fet amb llenya, o coca de vidre o embotis casolans, que de tot i bo hi ha, més car que el mateix que podeu trobar a la botiga propera de casa vostra, i el que és pitjor, les gralles eixordin l'oïda. Tot plegat, trist, decadent i lamentable. Deia l'ínclit Montoro que els mercats no són gilipolles, no ho sé, però que n'estem envoltats si és cert, avui, a Vic n'hi ha molts.