MORIR PELS IDEALS


Hi ha gent encara avui en dia que està disposada a morir pels seus ideals, el qual vol dir que, en el fons està disposada també a matar per aquests ideals. Ho hem vist aquests dies a Ucraïna a la plaça Maidán. Ha estat una revolta social, i s'ha produït perquè els oprimits havien deixat de ser-ho, cansats de governs corruptes pro soviètics, en el cas actual de Yanukóvich. El 1991 Ucraïna es va independitzar de l'antiga URSS, però Putin vol recuperar tot el territori perdut durant la desfeta de la URSS, i l'actual Rússia, sense complexos, vol tornar a ser la potència que havia estat, i aquesta vegada sense els peus de fang de l'antiga Unió de repúbliques socialistes soviètiques.

Diuen els manifestants de la plaça Maidán que han guanyat el pols a Yanukóvich en aconseguir la propera celebració de comicis. Ja és veurà, cal tenir en compte que l'ombra de Putin és allargada i aquesta sinistra ombra es projecta sobre Ucraïna.

I és que les revoltes comencen a uns quants màrtirs i acaben en una inquisició dictatorial, i d'això Putin en sap un munt.
Comparteix:  

Comentaris

 1. No se como acabará, esto solo es el principio y las fuerzas ( Rusia y EEUU ...Europa no cuenta, no han jugado aún sus cartas..
  salut

  ResponElimina
 2. Cada vegada tinc menys respecte pels que volen morir pels seus ideals, la veritat. Una altra cosa és que et matin o et piconin per no sé de caps ideals, això sí que fa angúnia.

  ResponElimina
 3. Miquel, Europa no té cartes, ni sap com jugar-les, es un mer Don Tancredo que ho contempla tot amb absoluta indiferència.

  ResponElimina
 4. ve a ser com la gent de bona fe, Júlia, quan de mal s'han fet en nom de la bona fe. Ara, s'han tret del damunt Yanukovich, i es faran eleccions, ja s'en cuitarà Putin de presentar un altre candidat dels seus.

  ResponElimina
 5. No se com us ho prendreu i em dirigeixo a tots perquè em sembla que ningú moriria ni pels seus ideals ni per res.Que ningú s'enfadi
  Anem a suposar que en aquest país encara hi hagi més corrupció (tipus Mèxic) més impostos per als pobres, més fam, més de tot, i tot això és fàcil que passi. Està passant en un lloc o en un altre. Hi ha dues solucions: o ser un esclau en majúscules, i els nostres fills i néts ser uns esclaus en majúscules o sortir al carrer. Jo surto al carrer. El meu ideal és que ja està bé que el poderós ho tingui tot i el treballador res. Això és un ideal?

  I més igual que em tinguin respecte o no.

  Pot ser que jo tampoc el tingui al que es queda sota del llit.

  ResponElimina
 6. Josep: diria que fa ja temps que vàrem decidir ser serfs, o esclaus, de no ser així el carrer estaria ple de gent assaltant-ho tot.

  ResponElimina
 7. La primera qüestió per ajudar els nostres descendents és saber si sortir al carrer serviria d'alguna cosa o empitjoraria la situació, a la història hi ha molts exemples. I l'altra, crec que sortit a causa de passar fam i necessitat no és ben bé sortir a morir pels ideals, hi ha gent que tenia una molt bona posició i va morir pels ideals.

  ResponElimina
 8. És cert Júlia, gent de bona posició va donar la seva vida per uns ideals, però diria que ara no n'hi ha d'aquesta espècie, i nosaltres estem massa acomodats i encara no passem fam, sort n'hi ha de l'economia submergida i l'ajuda familiar.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada