Hi ha gent encara avui en dia que està disposada a morir pels seus ideals, el qual vol dir que, en el fons està disposada també a matar per aquests ideals. Ho hem vist aquests dies a Ucraïna a la plaça Maidán. Ha estat una revolta social, i s'ha produït perquè els oprimits havien deixat de ser-ho, cansats de governs corruptes pro soviètics, en el cas actual de Yanukóvich. El 1991 Ucraïna es va independitzar de l'antiga URSS, però Putin vol recuperar tot el territori perdut durant la desfeta de la URSS, i l'actual Rússia, sense complexos, vol tornar a ser la potència que havia estat, i aquesta vegada sense els peus de fang de l'antiga Unió de repúbliques socialistes soviètiques.

Diuen els manifestants de la plaça Maidán que han guanyat el pols a Yanukóvich en aconseguir la propera celebració de comicis. Ja és veurà, cal tenir en compte que l'ombra de Putin és allargada i aquesta sinistra ombra es projecta sobre Ucraïna.

I és que les revoltes comencen a uns quants màrtirs i acaben en una inquisició dictatorial, i d'això Putin en sap un munt.