Entenc que el nom del cuiner Keith Guerke, no us soni de res. Guerke no és un cuiner convencional, vaja, no és ni cuiner. Durant les passades festes de Nadal, Keith Guerke va aparèixer fins en cinc programes d'una cadena de televisió americana amb el seu llibre de receptes 'Leftovers Right: Making A Winner Of Last Night's Dinner'. 
El fals cuiner feia receptes peculiars per aprofitar les sobres del dia anterior, però a ningú va semblar importar-li. La idea del seu llibre era senzilla: aprofitar les restes de menjar del dia anterior per reelaborar plats i poder menjar-los al dia següent. Però alguns d'aquests plats va cridar l'atenció per ser tan "peculiar", com el puré de patates amb un con de gelat, o gelat amb salsa de blat de moro utilitzant com confits un nabiu a la part superior, batuts fets de pernil, mongetes amb salsa de carn i pastís de carbassa amb crema batuda, i altres creacions per l'estil. En un altre moment estel·lar, el cuiner va arribar a afirmar que "les altes taxes de suïcidi entre Acció de Gràcies i Nadal són degudes a l'estrès que provoca no saber què fer amb les sobres" sense que el presentador ni tele espectadors s'immutessin gens ni mica.
Ara, transcorregut un temps, s'ha fet públic que tot era una broma, un muntatge. Keith Guerke és un personatge fictici que es van inventar Nick Prueher i Joe Pickett, fundadors del Found Footage Festival, un cicle itinerant que projecta imatges de vells VHS convertits en muntatges humorístics. La idea per realitzar aquest engany va sorgir a visionar aquests programes passats. "Odiàvem aparèixer en programes matinals. Ens vam adonar que sempre ens tocava en el segment posterior al xef així que varem pensar que aquesta era la manera més fàcil que ens portessin al programa", va comentar Prueher. 
Cap persona de l'equip va sospitar res. Ningú va comprobar si realmente Guerke era un cuiner reconegut, simplement s'ho varen empassar. El fals cuiner va enganyar la televisió americana amb les seves propostes, i amb ells als televidents. Només que algú de l'equip de la Televisió hagués entrat al Google s'hauria adonat que els hi estàven prenent el pel, però no ho varen fer, d'ací l'éxit de l'engany.

De fet, Guerke, com a concepte, potser no està tan lluny de Ferràn Adrià, els germans Roca o altres genis de la cuina experimental, nomès que aquest ni tan sols era cuiner, encara que no sé si importa gaire, la gent ens ho empassem tot, o gairebè tot, i segur que més d'un i més de dos varen probar alguna de les seves receptes i segurament fins i tot els varen agradar. Al cap i a la fi, la cuina de les iaies de vell, ve d'aprofitar les sobres del dia anterior, només que Guerke les aprofitava d'una manera peculiar.