CARALLOTS?... o KARALLOTS?


La noticia és de fa uns dies i la va publicar la Vanguardia. L'he hagut de llegir més d'una vegada perquè sembla inversemblant. La Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts haurà de canviar el seu nom oficial si vol formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). L’assemblea ordinària de l’ens que aglutina la pràctica totalitat de colles del país, celebrada dissabte 29 de març a Esplugues de Llobregat, va ratificar el protocol d’accés a noves formacions que impedeix que una colla amb un nom malsonant formi part de la Coordinadora. Així doncs, la colla del Baix Llobregat haurà de decidir en assemblea extraordinària, el pròxim dia 4 d’abril (avui), si canvia el nom o renuncia a formar part de la CCCC.

Carallot, és una paraula molt catalana, i vol dir 'polla', o per dir-ho d'una altra manera 'titola' o 'penis' si és vol ser fi, tot i que penis no seria ben bé del tot correcte. Carallot, vindria a ser segons diuen en castellà l'equivalent de 'gilipolles'. De fet el sentit de la paraula no l'empra la gent que l'usa en aquest sentit, més aviat sempre s'ha entès 'carallot' que l'usava bastant la gent gran d'abans, com a poca-solta, beneit o barrut, torracollons, o soca, o almenys jo ho entès de vell així.

No deixar-els-hi fer servir aquest nom als castellers de Sant Vicenç dels Horts, és una mostra de què en aquesta societat n'hi ha bastants de carallots, o si voleu, els hi dieu primmirats que se l'agafen amb paper de fumar.

Els Whiskins, ja retirats, quan varen començar, es deien 'Whiskins Collons' i en tenir un cert èxit i fitxar per una multinacional del disc, varen passar a dir-se només 'Whiskins' o sia que pel camí es varen deixar els collons.

Ja sé que la moral va per temporades i ara sembla que filen molt fi, i no deixa de ser estrany en un país irreverent, malparlat i escatològic de mena. Però, ara no toca, ara s'ha de ser políticament correcte, o estúpidament correcte. No sé quina decisió hauran pres avui els Carallots, jo d'ells no renunciaria al seu nom o mal nom, podrien escriure-ho amb K, que fa modern i ja no és el mateix encara que ho sigui.

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Uno de mis grupos favoritos se llama "La polla records" y nunca renunciaron a ese nombre ni para vender más discos.
    Como entre un tonto más en este pais nos echan al mar, a mi me toca más lejos, pero viviendo en Barcelona, yo tendria mucho cuidado...

    ResponElimina
  2. Francesc, jo penso que tens raó. Jo també crec que és una "tontería" el no poder posar el nom que es vulgui. Però si els reglaments dels castellers diuen que hi ha uns noms que no es poden posar doncs no val posar-los i ja està. Imaginem que un altre grup és poses el nom de "Els fills de puta" (em perdó) tindrien dret? Si, tal com ens ho mirem,si, però el reglament diu el contrari.
    Un altra cosa seria una botiga o un grup de música que si no m'equivoco no té un reglament que digui el contrari.

    L'altre dia en Miquel va posar una foto d'una tenda que es diu "DESIGUAL" això és igual, com si un grup musical es vol dir "Els fills de monge" si no tenim un reglament doncs tothom posarà el que li surti dels nassos. I que consti, Francesc, que a mi "els Carallots" m'agrada molt.

    Tinc un amic que fa molts anys fa moltes coses per la Patum, Ajuda molt tot l'any, en canvi no pot entrar en la directiva (ho com es digui) perquè no és nascut a Berga. El seu reglament ho diu. Té raó o no. Jo no sabria que dir-te...

    ResponElimina
  3. sabemos nadar Temujin, por si acaso.

    ResponElimina
  4. Josep: s'ha perdut el sentit de l'humor i el ser una mica incorrectes, ara, tot ha d'estar regulat, controlat i de conformitat a les normes estrictes que ha dictat algun idiota avorrit.

    ResponElimina