DE MANIFESTANTS i manifestants


Josep Maria Gironella va escriure la novel·la 'un millón de muertos' referint-se a la Guerra Civil Espanyola, i Bartolomé Soler el va contestar amb una altra novel·la 'los muertos no se cuentan', en el sentit que no era un milió la xifra de morts.
El mateix passa amb els manifestants: per exemple, se sap que al Passeig de Gracia, ple de gom a gom hi caben entre 250 i 300 mil persones, no un milió o un milió i mig.
Ho calculaven molt bé fins el 2012 els del MANIFESTÓMETRO, i ho calculoen més o menys en la mateixa línia els del grup CONTRASTANT. Diuen que a la Via catalana hi havia com a màxim entre 600 i 700 mil persones, i que mai hi ha hagut 1.500.000 de persones a cap manifestació.
Una que va organitzar Rouco Varela a Madrid de la família cristiana, on deien que hi havia 1.500.000 de persones, els del manifestómetro ho varen xifrar en unes 150.000, i així succeïx en totes les manifestacions.
Semblaria que seria més pràctic que els que en saben i hi entenen, calculessin el nobre de manifestants i fugíssim del ball de xifres entre organització, policia municipal i Govern.
Ara que per l'11 de setembre els de l'ACN volen fer una V amb un milió i mig de persones (l'Orteu m'acaba de xafar a Rac1 que podrien organitzar el Salou fest l'11 de setembre per tenir més gent i més color). Deia, que si pretenen que es manifestin aquesta quantitat, haurien d'ampliar els carrers, i fer una W o una X, però per fer la V amb sis-cents mil n'hi ha de sobres.
És una vella discussió això de calcular els manifestants reals, que s'hauria d'acabar d'una punyetera vegada fent cas els qui en sabem d'aixó de calcular manifestants.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Tots m´estafan...tots...
  No crec a ningú..sap greu ...

  ResponElimina
 2. M'és igual quants siguem mentre hi siguem tots.

  ResponElimina
 3. Així m'agrada, Loreto. Estic amb tu.

  ResponElimina
 4. amb tu Miquel, no crec en res ni en ningú.

  ResponElimina
 5. No hi serem tots Loreto, pero hi haurà molta gent, simplement el que volia era aclarir la nguerra de xifres, un tema del que ja n'he parlat més d'una vegada.

  ResponElimina
 6. como diria aquell miquel, si estàs amb Loreto és que vas a la mani de l'11-S. VAIG DECIDIR NO ANAR A CAP MANIFESTACIÓ, després de la de Miguel Angel Blanco. Ho sento, no hi crec, ni veig que serveixin, encara que m'expliquin que són vàlides per motivar als polítics, etc etc.

  ResponElimina
 7. Si quieres que una cosa no se arregle monta una comision, y si quieres perturbar las cifras reales monta una manifestacion.
  Yo hice la prueba con Gamonal, vi el recorrido de la manifestacion, la medi y contabilice a dos personas por metro cuadrado, como esta no la organizaba nadie, los organizadores no dieron cifras, pero la policia si, creo que una decima parte de los 15.000 que estabamos aproximadamente.
  Aqui solo se reune gente de verdad con el "furbol"...no nos equivoquemos

  ResponElimina
 8. coño Temu! ahí tenemos la solución, para ir a una mani, habria que sacar una entrada, se numeran y sabemos los manifestantes exactos.

  ResponElimina
 9. Siempre habrá alguno con muchas... jejejeje

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada