Potser sóc excessivament primmirat, però de les moltes coses de la televisió que em molesten, és, en el cas de 'El Intermedio', que és del poc que em miro, que de tant en tant envíin a un reporter (en aquest cas Gonzo) a fer un reportatge de denuncia a Sudan del sud, o allí on els sui, de poc més de vuit o deu minuts, que com a molt dividiran en dos o tres programes, i, a continuació a otra cosa mariposa. Un reportatge publicitari d'Intermón Oxfam amb qui col·labora el programa.
El tractament puntual i fins i tot superficial d'una informació és habitual en els mitjans, durant un temps es toca una situació determinada i després cau en l'oblit, i, malgrat continuar els problemes a la zona, ja no se'n parla més, com si no existissin. Fa temps, per exemple, que no deu passar res a Txetxènia, almenys no en veig cap noticia, i en canvi, segurament continúa el genocidi.

Això no és seriós, ni és profesional. Per això ja hi ha John Sistiaga i algun altre periodista que almenys ho toca en profunditat en els seus reportatges. És la superficialitat de la televisió, que entre altres coses fa que un suposat informatiu, seriòs? com el de Pedro Piqueras a tele 5 sigui el més vist del país, i no és més que 'El Caso' audiovisual. És el periodisme verité express, i de fet, a qui carall l'importa que passi a la gent del Sudan del sud?

Mentrestant, el Franciscu va fent sant al primer que passa pel Tíber, amb miracle o sense.