ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 21 d’abril de 2014

NOMÉS ENS POT SALVAR ....

Pep Mayolas -

Nomès ens pot salvar la poesia i la música....Deu ser que m'èstic fent gran o que encara conservo un punt de lucidesa, però hi ha un aspecte en el que sempre he estat constant al llarg de la meva vida, a banda d'avorrir-me; no creure en res ni en ningú, i possiblement, encara que m'ès ben bé igual el que expliquen aquí, i que podria fins i tot ser cert, només que, ho sigui o no, en el fons no té cap importància i importa a molt poca gent, i a mi, gens ni mica, perque res no és mesquí, i cap hora és isarda, perquè la cançó canta en cada bri de cosa. - Avui demà i ahir s'esfullarà una rosa: i a la verge més jove li vindrà llet al pit..... 

I és que només ens pot salvar de l'estultícia i el caos, la poesia i la música. Fora de la música i la poesia, tot, fins i tot la soledat i l'avorriment, és mentida. Són justament ambdós conceptes, però millorats. No hi ha doncs cap altra esperança, i ni tan sols sé si cal aferrar-se o recòrrer a Bach, Mozart o Beethoven, millor potser i simplement la recentment desapareguda proximitat de Cheo Feliciano....
.... que com explica Ramón de España, ens ha deixat suara i ho ha fet sense estar-se de res. Encara que tenia 78 anys i es podria haver mort de vell, va preferir fer-ho al volant del seu Jaguar, a les quatre de la matinada, mentre tornava a casa seva, a San Juan de Puerto Rico, sense el cinturó de seguretat posat, ja que aquest adminicle, com tothom sap, només l'utilitzen els pusil·lànimes. ¿Portava al damunt algunes copes de més? No ens hauria d'estranyar. I si fos així, la mort seria encara més gloriosa. Posats a dinyar-la, no hi ha com fer-ho amb estil.
« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. jejeje...és veritat..
  salut

  ResponElimina
 2. a mi posi-me'n una de normaleta, de mort, tipus al llit, de vella i deixi's de matxades que només em faltaria ara haver de comprar-me un Jaguar. :)

  Bon dia Francesc! :)

  ResponElimina
 3. Com deia la meva mare, queda't a casa amb la família i gràcies, no vull ni salvar-me, la poesia i la música també contenen moltes mitges veritats. Per cert, aquesta recatalanització de la història hispànica em fa la mateixa angúnia que l'anterior, de mites catalans n'hi ha un munt que no s'aguanten ni amb pinces. Tot és mentida i la veritat no es pot saber ni la sap ningú i si bé escriuen sobre el tema els vencedors els perdedors quan poden també fan de les seves per revanxisme, vaja, que no em crec res.

  ResponElimina
 4. Montse, millor morir en un Jaguar borratxo a les 4 de la matinada, que no que vagis seré i t'atropelli en un pas de vianants un cotxet d'aquests sense carnet.

  ResponElimina
 5. ja en som dos d'incrèduls, Júlia, a veure si resultarà que aquí tot els prohoms del món mundial eren catalans.

  ResponElimina