Hi ha noticies com aquesta que vaig publicar ahir a Collonades, que entenc van més enllà d'una simple anècdota. A la China es veu que fa ja un parell d'anys, s'ha posat de moda entre els joves passejar verdures que van des de bròquils, pastanagues, enciams,i fins i tot cols. Estem acostumats a veure gossos, gats, i algun altre animal, però aqui passejar verdures encara no ho hem fet. Tot i que d'aquesta moda com deia en fa un parell d'anys, per fi s'ha sabut per què ho fan: depressió: (Els adolescents xinesos passegen les seves verdures com una manera de superar la depressió i la solitud coneixent gent que també passeja verdures). Sí, aquest tipus de comportament estrany tendeix a atraure altres persones igual d'estranyes que fan de la seva amanida una mascota. De fet, no és res nou, canvia nomès l'objecte a passejar, però l'objectiu és el mateix, defugir la solitud i comunicar-se amb els altres.
La China ha crescut massa depressa, i en poc temps han passat d'una societat rural a la industrial, i ho han fet en un temps rècord. Es una societat que dona la sensació de viure instal·lada en una enorme confusió, entre el comunisme ranci i el capitalisme salvatge que conviuen encara no se ben bé com. No m'estranya doncs que pateixin depressió els joves xinesos.

Les persones arrossegant cols pel carrer ha sorprès a molts, a qui els sembla una cosa absurda, Lui Ja Chen, de 17 anys, defensa el seu passatemps i afirma que passejar cols l'ha ajudat.

"Sento que puc transferir els meus pensaments negatius sobre mi mateix a la col, fer una passejada amb ella i tornar a casa sentint-me millor".




"És fàcil començar una conversa amb la gent sobre la meva col, jo els dic que són millors que els gossos perquè no borden i ni tan sols necessita aliment, ni has de recollir els seus excrements en el paviment. Si veig algú passejant amb una altra col, usualment fem que es barallin. De fet, puc tirar la col a les escombraries i sentir que he tirat els meus sentiments amb ella."

La propera vegada que vegeu algú amb una corretja arrossegant una verdura, no us preocupeu, ni que sigui Pere Navarro, aquesta persona només busca ser feliç, o potser sí que us heu de preocupar,i molt).