BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » LA VALL DE LES NINES

LA VALL DE LES NINES

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 4 de maig de 2014 - 4.5.14


Hi ha noticies que passen desapercebudes, emmig de l'allau d'informació que impunement ens envaeix cada dia. Aquesta, que en un principi vaig publicar a Collonades, és d'aquelles que et deixa pensatiu després de llegirla i veure el vídeo. Nagoro, serà d'ací a uns anys segurament un poble fantasma, on 337 ninots hi quedaran per sempre mentre no es deteriorin del tot, com a record del seus habitants traspassats o emigrats. Ayano Tsukimi, no ha volgut oblidar ni un dels seus veïns i ha omplert el poble de ninots a la seva imatge i semblança, com si d'un petit déu es tractés. Podria semblar que visitar el poble pot fer una mica de basarda, i per uns moments no se perquè he pensat en Comala, però de fet, a quants pobles hi habiten poques persones i molts ninots?

"Ayano Tsukimi té 64 anys i viu a Nagoro, un petit llogaret de Iya, Japó. Durant els últims deu anys ha vist morir o marxar a molts dels seus veïns. Com a forma de retrel's homenatge, o potser per combatre la sensació de soledat, Ayano va decidir elaborar ninots substituint cadascun dels absents i situar-los en llocs representatius. Fins ara hi ha més de 300 ninots distribuïts per Nagoro incloent el de la pròpia Ayano. En el llogaret habiten 37 persones "reals" i, si Ayano sobreviu a tots ells, és possible que Nagoro es transformi eventualment en un llogaret de ninots. I és curiós, però el que a priori podria semblar tètric i horrible acaba sent pacífic i harmoniós, almenys en el petit documental que Fritz Schumann li ha dedicat."

SHARE

- Francesc Puigcarbó

5 Comentaris :

 1. Ponte en google earth y busca el pueblo de Nagore...te situará en la carretera...allí verás ninotes esperando el autobús o arando.
  Muy curioso.
  salut

  ResponElimina
 2. Nagoro és Comala Miquel, on conviuen els morts i els vius.

  ResponElimina
 3. Que raros son estos humanos...

  ResponElimina
 4. no sé Temujin, tiene esta historia algo turbador que me desconcierta...

  ResponElimina