27.06.2014 - Gairebé la meitat de la població catalana d'entre 18 i 74 anys té excés de pes. Concretament, el 34,3% presenta sobrepès mentre que el 14,2% té obesitat, una xifra que es manté estable respecte els últims 4 anys. És una de les conclusions de l'Enquesta de Salut Pública 2013 que ha presentat aquest divendres el Departament de Salut. L'informe també revela que un 38,6% de la població pateix alguna malaltia o problema de salut crònic, una xifra que augmenta "significativament" entre la població de més de 65 anys demostrant que "l'envelliment de la població és un factor que influeix sobre aquestes patologies". L'enquesta reflecteix un descens de la població fumadora i del consum problemàtic d'alcohol.

El Departament de Boi Ruiz ha informat aquest divendres en roda de premsa que un de cada dos catalans pateix sobrepès o obesitat, una xifra "preocupant" ja que si s'analitza, el percentatge de població amb excés de pes és superior entre les classes socials més desfavorides i entre les persones que tenen estudis primaris o no en tenen.... més

El Sr. Boi Ruiz menteix, o el seu departament, perquè? no ho sé, és com quan parlen de l'obesitat infantil i vas a qualsevol escola i de cada 100 nens n'hi ha set o vuit amb sobrepés. I ja posats a intentar quadrar la seva afirmació, aneu a qualsevol Centre Comercial on hi hauria més possibilitats que refutesin la seva informació, però és que ni aquí, la proporció és gairebè la de les escoles, i per això no cal fer cap estudi, nomès donar una ullada asèptica a l'entorn de cadascú.

Fosc personatge aquest Boi, venut a ja se sap prou qui. El que no entenc és com els mitjans donen veracitat a les seves falsedats i als foscos interessos que defensa. S'ha de dir tambè que tant Ara com Nació Digital, on el becari d'estiu de cada mitjà ha calcat la noticia, la tergiversen, en dir que un de cada dos catalans té sobrepés o obesitat. Francament, tanta estulticia d'uns i altres, molesta.