Un multimilionari anònim amaga dòlars en efectiu per tota la ciutat de San Francisco. A través de Twitter, ha creat un nou compte per posar les pistes sobre el parador dels sobres blancs, que contenen bitllets d'entre 20 i 100 dòlars. No se sap qui està darrere d'aquesta curiosa iniciativa, només que té entre 35 i 45 anys. Al seu perfil @ HiddenCash defineix l'activitat com un "experiment social anònim". De vegades, utilitza pistes amb imatges i, en altres ocasions, endevinalles que la gent ha d'endevinar per trobar el tresor.

un dels amagatalls


En el moment de Publicar aquesta noticia a Absurdidades, el passat 28 de maig, no se sabia la identitat d'aquest milionari, però una emissora de TV l'ha descovert. Es tracta de Jason Buzi, un veí de Palo Alto (Califòrnia) que ha reconegut ser el responsable del compte @hiddencash que va repartir "premis" de fins a 250 dòlars en les àrees de San Francisco i Los Angeles, amagats en tot tipus de llocs sobre els quals donava pistes i endevinalles. 
Buzi va confirmar ser el fins ara anònim donant en declaracions al lloc web The Bold Italic, després que dijous participés en directe, però mantenint l'anonimat, al programa televisiu Inside Edition, en què només es va poder escoltar la seva veu. No obstant això, un expert en reconeixement de veu el va identificar com Jason Buzi, cosa que ell mateix va confirmar al portal web. "No hauria d'haver acceptat fer aquesta entrevista", - va afirmar l'empresari -, que va assegurar que amb les seves donacions l'única cosa que busca és fer el bé i "tornar" a la societat el que aquesta li ha donat. El compte @hiddencash va començar a repartir diners el 23 de maig a San Francisco per traslladar-se després a Oakland i San José i finalment arribar a Los Angeles. Buzi va fer fortuna en el sector immobiliari en l'àrea de San Francisco i va declarar que va tenir la idea de regalar diners després d'obtenir un benefici molt elevat en un acord immobiliari.

JASON BUZI


Buzi que als dotze anys comprava galetes per un euro al super i les venia a tres pel carrer (ja apuntaba maneres) ha aconseguit la seva fortuna comprant cases deteriorades, refent-les i venent-les amb un gran marge de benefici. L'ùltima operació que va fer li va reportar UNS GUANYS DE MIG MILIÓ DE DÓLARS, i va ser aquí que va decidir donar alguna cosa als altres per compartir la seva sort i ajudar a la gent, en el ben entés que demanava que els qui trobessin els diners fossin solidaris i no se'ls gastessin tots. En els sobres hi havia entre 60 a 250 dòlars, i ha creat alguns problemes en no escollir possiblement el lloc més adequat per amagar-los. 
Buzi n'ha après, i ara els amaga en llocs oberts on no es poden crear problemes, com una platja, o llocs d'esbarjo com parcs. Va enterrar 37 gots d'aquests de fer bombolles la mainada en una platja, i diu que aquest cap de setmana farà el mateix a Nova york, las Vegas i alres ciutats dels Estats Units.
A primers de Juliol vol expandir-se a Europa i té previst amagar els seus sobres a Paris, Londres i Madrid, com a manera d'externalitzar el seu moviment de diners solidaris.
Sembla descartat que al darrere d'aquestes accions hi hagi alguna campanya publicitaria, i francament, la idea entenc que està bé, no fa cap mal i reparteix entre la gent senzilla part dels diners que ha guanyat fent bé la seva feina. 
Se m'acut que hi altra gent que guanya molts diners que podría fer el mateix, començant pels jugadors de la colorà i els seus 720.000 euros que guanyaran si aconsegueixen fer-se amb el Mundial de Brasil. Bárcenas els podria assessorar com es fa aixó de repartir sobres.