La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha advertit aquest dissabte que “possiblement l’Estat espanyol abans de la celebració de la consulta ens oferirà una tercera via de mutu acord amb sectors catalans”.
Forcadell ha afirmat que “nosaltres volem alertar que aquesta tercera via, com sempre, nosaltres ja sabem que conduirà a una via morta”. La presidenta de l’ANC ha afegit que "el govern espanyol no té credibilitat per proposar una tercera via perquè mai compleix els seus compromisos."

En un acte de lucidesa, Forcadell s'ha adonat del que la majoria pensem, la cosa aquesta de la independència, acabarà a la vella usança de l'avi, amb el peix al cove. En principi amb més peix i un cove més gran. Per deduir aixo no cal ser excessivament espavilat ni entendre-hi massa de política, nomès cal fer servir una mica el sentit comú, El que si em té intrigat, és com s'ho faran Mas primer i Junqueras després per explicar als seus la tercera via del peix al cove. Ara, veient com el PSoE, quan encara era un partit va canviar OTAN NO! per OTAN SI!, tot és possible, almenys en política on les paraules dignitat i decència són oxímorons. I això, a Carme Forcadell no l'hauria de sorprendre, com les bagasses, la de polític és de les professions més antigues de la història de la humanitat, encara que les bagasses mantenen un cert punt de decència i dignitat en alguns casos i els altres no.