NI DANTESCS, NI MAQUIAVÈL·LICS


Sovint fer servir paraules i/o expressions de les quals o no en sabem el seu significat o l'emprem malament. Més d'un corresponsal que cobreix algun terratrèmol o qualsevol altre accident de la naturalesa, parla de situació dantesca, per definir el caos, i la desolació que ha deixat aquest, i no he entès mai que té a veure l'infern del Dant amb una situació dantesca. 
Sovint es qualifica, sobretot en política, a una persona perversa, recaragolada de maquiavèl·lica en referència a Maquiavel, i qualsevol que hagi llegit Maquiavel, almenys el Príncep, s'adonarà que per dir-ho d'alguna manera Maquiavel no era gens maquiavèl·lic en el sentit que se li vol donar, ans al contrari. Shakespeare, crec que és a Macbeth deia allò de "la història explicada per un idiota ple d'ira i de fúria" i d'aquests sí que en tenim uns quants i ben qualificats exemplars. Alguns d'ells són a Ciutadans o a UPyD, però aquests són subproductes residuals que no representen res ni tan sols a si mateixos, i als qui no s’ha ni tan sols de tenir en compte per a res, ja sabem que cavalquem, deixem-los doncs que bordin, però tot i no ser ni dantescs i maquiavèl·lics, en la seva estultícia es permeten qualificar de nazi al Govern i altres galindaines i idioteses per l'estil, i després es queixen perquè no surten a TV3. Ja ho fan a e-noticies i algun altre digital que és al màxim a què poden aspirar. 
Comparteix:  

Comentaris

 1. Maquiavelo, es una gran desconocido y por lo menos esa obra en concreto El Principe, que es la que yo he leido, hace que varies mucho su opinion sobre los atributos que le ponen. Supongo que lo de UPYD es por el discurso de ayer de Rosa en el Parlamento, que como no he escuchado, por cierto, ya te dire...Pero mucha gente esta de acuerdo con UPYD y con sus propuestas, no nos podemos olvidar.

  ResponElimina
 2. Daniel, lo de UPyD és por que la señora Diaz cada dos por tres llama nazis a los catalanes, o a un grupo determinado de catalanes. Y por otras lindeezas que nos dedica a menudo. Ya sabes que le tengo una clara aversión personal.

  saludos

  ResponElimina
 3. Más bien a un grupo de catalanes, como a otro grupo de madrileños.

  ResponElimina
 4. Són tant miserables que no val la pena parlar-ne. Totalment d'acord amb el que dius.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada