ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 23 de juliol de 2014

PAUSA HIGIÈNICA


En el fons, les vacances són un invent dels poderosos creat només per a la gent que encara treballa (anteriorment coneguda com a classe obrera), perquè es pensi que té algun dret adquirit de fer-les, com la pastanaga que posen davant dels rucs perquè segueixin fent el camí...
Tot un any treballant per durant 15 dies (ja ningú fa 30 dies de vacances) creure que es viu com déu en un hotel a la platja amb tot inclòs o fer el guiri al poble d'origen d'un, que frega ja el patetisme. De fet, les vacances són una mena de pausa higiènica, que permet relaxar el cos i l'ànima, no així la butxaca que sol tornar més cansada i buida que abans de fer-les i més danyats el cos i l'ànima. 
Els jubilats estem de vacances tot l'any, però encara ens queda la reminiscència d'anar-hi, no entenc per què. Quan a les persones ocioses, no necessiten fer vacances, aquestes estiuegen tot l'any, que no és el mateix, el que passa és que per ser ociós és condició important ser ric, encara que podríem trobar alguna excepció.

« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. L'empresa per a la qual treballo (la Generalitat de Catalunya) ha trobat un sistema alternatiu a les vacances: em contracten durant el curs escolar i m'envien a l'atur durant l'estiu. Després diran que "Espanya ens roba", però a mi em paga Espanya quan Catalunya no em vol pagar. Ho explico per anar fent boca abans del referèndum, que ara es veu que tindrà tres peguntes...

  ResponElimina
 2. Espanya ens roba i la Generalitat ens remata Lluís, de fet donar vacances forçades a l'estiu és més freqüent del que et penses a moltes empreses, ho fan per estalviar cotització a la seguretat social. La diferència entres els ESPANYOLS I ELS CATALANS, és que no hi ha cap diferència, som igual de trofaldiners els uns i els altres.

  ResponElimina
 3. Que bueno tito ¡¡¡ ¡¡ qué bueno :

  " La diferència entres els ESPANYOLS I ELS CATALANS, és que no hi ha cap diferència..."

  ResponElimina
 4. Bé... menjaré la pastanaga. Ho faig vacances, ho literalment, la palmo!
  Novetat aquest any, un mes seguit, aixi, ja no em queden per més tard... :(

  ResponElimina
 5. Doncs, a gaudir-les Joana que un és seguit el fa ja poca gent.

  ResponElimina