EL JORN DEL MISERABLESBen mirat vivim emmig d'un món d'ombres i dubtes, en diem passions, conceptes, idees, estadístiques, lleis, ética, moral, i a vegades fins tot simplement en diem 'coses. I les lleis o la moral que van canviant constantment no deixen de ser maneres de reabsorvir els infinits odis que... deambulen en els tractes entre la gent, que fan que aflori un fariseisme sovint miserable, que pot ser d'anada i tornada. Fer llenya de l'arbre caigut és gairebè un esport nacional, al que tothom s'hi apunta sense cap rubor ni plantejar-se si pot llençar la primera pedra. 

Potser tenim miserables perquè tots ho som en la mesura de les nostres possibilitats.

8 comentaris:

 1. Alguns empresaris admeten haver fet negocis a través del fill estrella del senyor Pujol i els seus contactes 'per por' de perdre oportunitats, els paletes que feien obres a Cal Millet admeten que ja sabien que les factures eren fraudulentes i un bunyol, i molts etcèteres... Així va tot o gairebé tot.

  ResponElimina
 2. Potser ja ho has llegit, crec que t'interessarà

  http://gabrieljaraba.wordpress.com/2014/07/30/jordi-pujol-i-les-tricoteuses-hipocrites/

  ResponElimina
 3. Potser que si Francesc, yo a mi medida tu a la tuya y aquel a la que puede, pero de una cosa estoy seguro, no te has envoltado bajo ningún trapo para defenderte de tus tropelías; y no has cortado a tus oyentes después de una serenata de moral con aquella respuesta de "ara, aixó, no toca".
  Que cada cual aguante su vela, porque esto es física pura: a cada acción, reacción.
  Salut

  ResponElimina
 4. La dispersion de la culpa por los culpables es una estrategia muy utilizada y uno puede perdonar a un obrero en paro que hace chapucillas sin declarar, un ladron que roba para comer y otras estrategias de supervivencia. Pero no perdono, pues no tiene perdon, el no declarar en millonarios, el robo por ansia de tener más y más y la corrupcion por sistema y me parece a mi que las cabezas visibles de las sociedades son las que antes de disculparse en vergüenzas ajenas debieran aportar ejemplo y no lo hacen. Mi difunto padre decia:
  "Las palabras convencen, el ejemplo arrastra".
  Pues eso....(como diria el otro)

  ResponElimina
 5. EL 3% Júlia, el 3% que tant abraonadament va negar davant Maragall Artur Mas.

  ResponElimina
 6. el drap és el que ho fa més greu Miquel....

  ResponElimina
 7. Hay cosas que no se pueden o no se debe perdonar Daniel, y esa és una de ellas, es demasiado gordo y demasiado obsceno.

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.