La obsessió de les autoritats en general per prohibir arriba a punts esquizofrènics o psicopàtics, sempre, això si, pel bé dels ciutadans, car ells, vetllen pel nostre benestar des que es lleven fins que se'n van a dormir. Hi ha prohibicions raonables, i d'altres que freguen l'ingrès immediat al frenopàtic de qui les ha promulgat.

Un dels eslògans del maig del 68, era prohibit prohibir que de fet no deixa de ser un contrasentit. Si aixequessin els ulls es quedarien astorats davant prohibicions com la de les autoritats alemanyes, que han prohibit la construcció de castells de sorra a les platges properes a la costa de Schleswig-Holstein. La nova llei busca garantir la seguretat dels turistes i comprèn fortes sancions per als que decideixin continuar amb aquest passatemps. Aquesta resolució netejarà el camí per als rescatadors costaners, que han estat obstaculitzats en diverses oportunitats per aquests petits embalums.

Em pregunto com li explicarà un pare al seu fill o filla que no pot fer un castell de sorra amb la galleda, si és que hi ha res més innocent i innocu que fer a la platja. Estic segur que els nens no entendran la prohibició, més que res, perquè tenen més sentit comú que qui l'ha dictat.