El polèmic cardenal Antonio Cañizares, nou arquebisbe de València en substitució de Carlos Osoro, que al seu torn releverá Rouco Valera com a prelat de Madrid, és conegut com un dels membres més conservadors de l'episcopat espanyol.

El 2009, en declaracions a TV3 va dir textualment: No és comparable al que hagi pogut passar en uns quants col·legis d'Irlanda, amb els milions de vides destruïdes per l'avortament". En el mateix espai televisiu, Cañizares va demanar perdó pels abusos físics, psíquics i sexuals comesos sobre aquests menors a Irlanda, per reblar després que l'avortament "ha destruït més de 40 milions d'éssers humans legalment". "Milers de vides destruïdes a través de l'exercici de la medicina, quan la medicina està per curar no per matar", va matisar el religiós.

Cañizares, arquebisbe de Toledo de 2002 de 2008, va triar portar una "capa magna 'en l'ordenació de dos sacerdots en 2007, una peça que el papa Pau VI va desaconsellar a 1969. La peça, de més de cinc metres de longitud, requereix d'un ajudant que sostingui el seu tram final i ha provocat nombrosos comentaris en to de mofa a Twitter. Ja ho vaig comentar aquí l'any 2008, quan twitter era a les beceroles.

Abans de ser elegit arquebisbe de València pel papa Francesc, Cañizares ocupava des de 2008 la prefectura de la Congregació Vaticana per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, la divisió de la Cúria Romana encarregada de la majoria dels assumptes relacionats amb la Litúrgia de l'Església Catòlica i el ritual dels Sagraments

La imatge de Cañizares amb la capa magna, que els usuaris de xarxes socials han recuperat amb motiu del seu nomenament, contratasta amb la reforma que vol imposar Jorge Bergoglio a l'Església catòlica, que pretén apropar-la als pobres, recuperar la humilitat de les institucions eclesiàstiques i fer-les més empàtiques amb les necessitats del poble.



Aquest personatge, té una visió peculiar de les coses des de la seva poltrona de pastor sense ovelles. Aquí us en deixo un tast:

SONSEÑOR SUPERMAN CAÑIZARES DIXIT

ELS BISBES I LA CASELLA DE LA CRISI

VIARANYS INESCRUTABLES 

MONSENYOR CAÑIZARES, L'AVORTAMENT I ELS PEDERASTES