Tots els partits polítics a l'ùs, els de tota la vida, es financien il·legalment, entre aixó i les condonacions del deute dels Bancs (a canvi de favors), van tirant i fent campanyes, mantenint seus (si no estàn embargades) i pagant als seus empleats. Aixo és aixi i negar-ho és un acte de cinisme, a banda d'una mentida hipócrita. 
Dit aixó, tenient en compte que tot ve donat per manca d'una llei de finançament de partits justa, pel camí d'aquest finançament il·legal, sempre es perden llençols en la bugada. O no! sembla bastant evident que en el cas Filesa ningú del PSc es va enriquir, tota la ingenyeria financera era per recaptar fons pel partit.
I aqui és on vull anar a parar, a banda del que he manifestat, em nego a creure que Jordi Pujol hagi posat la ma al calaix en benefici propi, és que no li se veure. Altra cosa seria que s'hagi ofert com a cap de turc per salvar la prole de la garjola, que ja em sembla més raonable, com a càstig propi per no haver estat prou ametent. 
Perquè en el fons, malgrat semblava que ell no, si partim de la premisa de que tots foten la ma al calaix, el que més molesta de Pujol és que hagi estat tant burro com per deixar-se enxampar, i com de burro no en té res - o aixó em sembla - d'aci els meus dubtes de la seva culpabilitat.

Aquí, que ara, tothom s'hi veu en cor i es dedica a posar-li querelles, s'estàn passant comptes vells entre miserables, molt a l'estil de la política de vol gallinaci d'aquest país. Compte però, que Pujol encara no ha dit l'ùltima paraula, i caldrà escoltar-la, pot haver-hi sorpreses i possiblement més d'un s'haurà d'empassar la seva querella: no crec que cap d'ells estigui net de culpa com per tirar la primera pedra. I ho dic sincerament, m'agradaria no equivocar-me.

AFEGITÓ: A banda de resabiada, garrula i conspiranoica, la ex-fulana del nen del Pujol, és bastant patetica i ignorant.