ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 2 de setembre de 2014

ESPÈCIES AUTÒCTONES: TENDENCIES TARDOR 2014Una de les espècies autòctones que ha arrelat en el nostre territori, i que apareix puntualment cada any a finals de desembre, primers de gener i finals d'agost primers de setembre, són "els fascicles" o "col·leccionables" que editen bàsicament RBA, SALVAT editors i ALTAYA de PLANETA AGOSTINI. Aquesta espècie té moltes varietats, rellotges antics, nines, cotxes de formula 1 o ràdio dirigits que s'han de muntar, ventalls, casetes de nines, soldadets de plom o de la guerra de les Galàxies i moltes absurditats més. La campanya anterior l'estrella dels fascicles o col·leccionables, ves per on i mira que tal, van ser els rosaris que es van vendre com l'escuma, havia de ser cosa de la crisi, la gent necessita resar per solucionar els seus problemes, i que millor que un bon rosari. Ja ha començat la nova campanya i els quiosquers ja tremolen. 


Aquesta setmana ja anuncien els nous col·leccionables a TV sobretot els d'Altaya, i entre ells: helicopters de guerra, vaIxells de vela d'aquells dels pirates, un Ford Mustang, i l'estrella dels col·leccionables: 'els cascs d'Star Wars'. .

Sí! Ho confesso, a casa vam fer una col·lecció d'aquestes, fa cinc anys i la vam acabar, era la de les "Barriguitas", per les nétes clar, però hem complert, no s'és un bon ciutadà fins que no has fet una col·lecció d'aquestes, i posats a sincerar-me confesso que m'hagués agradat fer col·lecció dels col·leccionables, és a dir, tenir el número 1 de tots els fascicles que anessin sortint cada any. Necessitaria un magatzem, però seria una passada, inútil i fins i tot friki, però una passada .. Cal no menysprear els que pareixen aquests engendres, si ho fan, és segur que els surt a compte, de ximples no tenen res.
« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. Francesc, després que hagis confessat haver fet la col·lecció completa de la "Barriguitas", mai més diré res dolent de tu. T'estimo!

  Tant de bo en Pujol (Jordi) s'hagués dedicat a la joguina de col·leccionista.

  ResponElimina
 2. ai Allau, els politics només colecciones càrrecs i dinerons.

  ResponElimina
 3. Diuen que hi ha gent que col·lecciona primers números de col·leccionables, també sembla que molts no arriben 'al final'

  ResponElimina
 4. A me gustaban los cromos , pero eso no son coleccionables...

  ResponElimina
 5. Yo hice varias colecciones de libro, de novelas historicas dos de ellas y otra de Ken Follet. En algunos casos comprabas libros a buen precio y a mi me gusta el papel. Un saludo ...

  P.D. NO hace falta que pongas de disculpa a la nieta.. ejem, ejem...

  ResponElimina
 6. Júlia, a mi m'hauria agradat - ja ho dic - tenir només el número 1 de cada col·leccionable. Em faria falta un magatzem.

  ResponElimina
 7. Ah! Miquel, jo tenia l'album de cromos de la Nestlé.

  ResponElimina
 8. Daniel, que era para las nietas, se empeñó mi mujer y las teniamos todas, y luego a las niñas no les hizo mucha gracia, estaban para otro tipo de muñecas.

  ResponElimina