En l'escrit d'ahir, Fuster parlava d'OBJET TROUVÉ. L'expressió «art trobat» -equivalent a l'expressió francesa objet trouvé, objecte trobat... descriu l'art creat a partir de l'ús no disfressat, però sovint modificat, d'objectes que normalment no es consideren artístics i tenen una funció mundana i utilitària. Les obres d'aquest tipus s'anomenen en anglès ready-made quan l'artista no ha fet pràcticament cap modificació en l'objecte trobat. Marcel Duchamp va ser el pioner de l'art trobat a principis del segle XX. 
El mateix Amalfitano a 2666, penja el llibre de Rafael Dieste en un estenedor, en un clar homenatge de Bolaño a Duchamp.(*)
L'art trobat ho és a partir d'objectes que poden ser naturals o manufacturats, exposats tal com són o lleugerament modificats, a vegades no cal modificar res, només trobar un objecte com el de la fotografia que encapçala l'escrit, que són restes de runa, i considerar que és tracte d'una escultura, o lleugeres modificacions de pedres com en aquesta altre a Lanzarote, art fugisser en ambdós casos. Això si, cal posar-li un títol i exposar-lo en alguna galeria.