TORNIN ELS DINERS DE L'ENTRADA

Antón Losada és Professor titular de ciència política de la USC, doctor europeu en dret, màster en gestió pública per la UAB. Exsecretari general de la vicepresidència de la Xunta i exsecretari xeral de Relacions institucionals. Comentarista i analista a la Ser i Cuatro i El Periódico. Abans a TVE, TVG, i El País.Va ser director general d'Radiovoz i adjunt al conseller delegat de la Veu de Galícia, i col·labora amb l'interessant 'el Diario.es'. L'escrit que ve a continuació és un elogi a la lucidesa, una delicatessen a la que no cal afegir-hi res més, publicar-lo i prou, Losada ho diu tot i ho diu molt bé, amb tots els ets i uts.

"Escòcia ha votat no i dividida. L'obrera i pobra de Glasgow volia independència, però el petroli d'Aberdeen preferia els bons negocis de la City. Europa respira tranquil·la. Ja podem celebrar la gran festa de la democràcia. Els líders espanyols i altres persones de bé feliciten els escocesos pel seu bon judici i sentit comú. Mariano Rajoy està tan content, se sent tan raonablement escocès, que fa com Madonna en les grans ocasions i grava un videoclip que els mitjans distribueixen com si fos una notícia. Curiós concepte de democràcia es maneja per aquestes contrades. Si la gent vota el que jo vull, la democràcia és una festa on només va gent maca, culta i intel·ligent. Si la gent no vota allò que jo vull, la gent és ximple, idiota, irracional i fàcilment manipulable i engañable per qualsevol populista amb retòrica i telegènia.

Mentrestant, a Catalunya, la nostra Escòcia sense petroli ni kilt, però amb botifarra i barretina, Mariano Rajoy i Artur Mas segueixen amb el seu teatret i ens ofereixen una nova entrega de la seva particular "El que necessites és amor", però sense tanta gràcia i sense Isabel Gemio. Per sobre de tot l'espectacle ha de continuar.

Ara estem amb el xou de la convocatòria. El president juga a ser Braveheart amb la ploma de signar la llei en lloc de l'espasa de matar anglesos. Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta Meravella, es camuflen en els jardins de Moncloa amb un exèrcit d'advocats d'Estat camuflats com els seals, disposats a batre el rècord mundial de velocitat de recurs davant un Tribunal Constitucional disposat al seu torn a batre la plusmarca mundial de velocitat en acceptar i suspendre el que faci falta.

Mas està esperant que Rajoy vagi a la Xina de viatge oficial, revelen alguns especialistes en conspiracions internacionals. És igual quan signi l'Honorable, es pot fer un consell de ministres per Skype i presentar el recurs per whatsapp, sostenen prestigiosos constitucionalistes de guàrdia Què més dóna? Detalls sense importància.

Ja sabem tots el que passa. Artur Mas necessita convocar i poder explicar que el malvat Govern central no deixa parlar als catalans. Mariano Rajoy necessita impedir la consulta per quedar com un campió davant de mig Espanya sense trucar a Sálvame. Esquerra necessita deixar clar que no ha estat culpa seva i per això tan aviat entra al Govern com crida a desobeir la seva pròpia desobediència civil. Tots els altres necessiten deixar anar la seva frase i tenir el seu minut en les notícies comentat el minut i resultat.

Si ningú dirà o fer res intel·ligent, tenim dret a exigir que ens estalviïn la representació de semblant fulletó calderonià i passin com més aviat millor a la següent pantalla. O ho arreglen, o eleccions. Resulta tot tan fals, tan teatral, tan previsible, tan estúpid, que només et queden ganes de cabrejarte i demanar que et tornin els diners. No sé vostès, però jo no he pagat per veure això. Segur que els catalans tampoc."
Comparteix:  

Comentaris

 1. Chico...de viritat...estic fart, dels dos...

  Como dice mi vecina, la churrimanguis...
  que se los folle un pez globo

  ResponElimina
 2. Bueno, viendo el titulo ya se sabe que este hombre es un ingenuo.
  ¡¡Devuelvame el dinero de la entrada!!

  Que tenga cuidado y no se acerque mucho, que se queda sin cartera y sin reloj...

  ResponElimina
 3. Ostres Miquel,això del peix globus ha de fotre mal.

  ResponElimina
 4. habria que avisarle, Daniel,aunque me temo que ya lo sabe.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada