La decisió del ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, d'atorgar la Medalla d'Or al Mèrit Policial a la verge María Santísima del Amor de Málaga mereix un ampli reportatge en clau de burla al diari The Wall Street Journal. "L'última guanyadora d'una Medalla d'Or al Mèrit Policial a Espanya mai no ha sortit a patrullar ni a fer cap arrest. Cert, mai no s'ha espantat a l'hora d'enfrontar-se amb el perill. Però perquè no es pot moure", arrenca l'article, en què deixa el ministeri comandat per Fernández Díaz en una posició ben galdosa.

El diari també ressalta que aquesta decisió ha estat duta als tribunals, i dóna veu a Jorge García, president del Movimiento Hacia un Estado Laico (MHUEL), entitat promotora de la demanda que ha dut la distinció als tribunals. Per emfasitzar l'excepcionalitat de la mesura presa per Interior, el diari ressalta també que diversos ciutadans van formular peticions perquè s'atorgués també la mateixa distinció a personatges com Spiderman, o Mortadelo i Filemón.
Tot i la sorpresa amb què The Wall Street Journal es mira la medalla, també recorda que Fernández Díaz ja va assegurar, convençut, que Santa Teresa "intercedia de manera important" a favor de l'economia espanyola.

I és que en un país normal i mínimament seriós, i no dic ja democràtic, que no seria el cas de Espanya, aquesta medalla d'or atorgada per Mossen Fernandez Diaz a la verge María Santísima del Amor de Málaga, no s'hauria impossat, perquè un tros de fusta, de guix o del que sigui la Maria aquesta no intercedeix ni fa res. Encara que aqui també teniem qui invocaba a la Moreneta quan teniem sequera, que de beneits n'hi ha a tot arreu.


No m'estranya que els del WSJ s'en fotin d'ell, si és que aquest Ministre és la riota arreu per aquest i altres actes que demostren la seva incapacitat per ocupar el carrec de Ministre de la Guerra, al màxim a que podria aspirar és a Ministre de capelletes i rosaris ben resats. Ah! li trobo a faltar el coll blanc i la sotana negra amb la bragueta immensa, li escauria, li quedaria bé i podria fer un duet amb aquell portant-veu que tenia el Rouco Varela, el Martínez, l'altra perla de Labuan.