Maquiavel ens indica que quan tot està corromput, cal començar des de zero. Si la carcassa de l'obra té tèrmits, és millor desfer-se d'aquesta i començar amb una altra fusta nova, que, encara que inicialment sigui de pitjor qualitat, estigui sense contaminar. És millor dictar normes que impedeixin la corrupció que altres per al seu càstig un cop estès el mal. L'experiència demostra que les masses tendeixen a les males costums, que és convenient frenar de forma ajustada a dret. 
"Qui en els actuals temps voldria fundar una república, li seria més fàcil aconseguir-ho amb homes salvatges i sense civilització alguna, que amb ciutadans de corrompudes costums, com un escultor obtindrà millor una bella estàtua d'un tros informe de marbre que d'un mal esbós fet per un altre."(Maquiavel, Discursos, 1, XI) 

Estratègies de Maquiavel per acabar amb la corrupció:

 "Cal tenir en compte també la facilitat amb què els homes es corrompen, i canvien de costums, encara que siguin bons i ben educats, baratant en males seus bons costums. Bé estudiats com successos pels legisladors en les repúbliques o en els regnes, els d'induir a dictar mesures que refrenen ràpidament les ganes humanes i treguin tota esperança d'impunitat als que cometin faltes arrossegats per les seves passions. "(Maquiavel, Discursos, 1, XLII) - L'ART DE L'ESTRATÈGIA.

Resumint, Maquiavel no comptava en que en aquest putu país la regeneracio democratica le durien a terme o aixó diuen... els mateixos corruptes, lo qual ve a ser com la quadratura del cercle, però amb rodó, de la cara de beneit que se't queda quant els sents a parlar de regeneració democràtica, com - i ho dic a l'atzar - es fa fora a l'ex gerent de la comunitat de Madrid Beltran Gutierrez ,(Gutierrez que le veo) per l'assumpe de les black targets (en anglès queda més fi) i l'endemà se'l torna a agafar d'amagatotis i se li manté el sou com a un Bárcenas qualsevol. Potser és per que no piuli.

Esperanza, Esperanza, ya no sabes ni bailar cha cha cha....