ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 18 de novembre de 2014

MARCA ESPANYA: MENJAR AMB CUCS


"Ens donen menjar amb cucs i a sobre l'hem de pagar". La moral dels soldats de l'Exèrcit espanyol està per terra, ja que reben una paga miserable i sovint els alimenten amb menjar podrit que pot fins i tot contenir cucs i floridura, escriu al seu bloc el tinent Luis Gonzalo Segura.

En el seu article 'Els soldats no són gossos ni els tinents coronels, marquesos' el tinent Luis Gonzalo Segura remarca que les condicions de vida a l'Exèrcit d'Espanya són cada vegada pitjors i que els aliments que els subministren, que els militars han de pagar de la seva butxaca, no són aptes per al consum. Per evidenciar la seva declaració l'oficial publica al seu bloc diverses fotos de les racions que li van enviar els membres d'una unitat d'Infanteria de Marina espanyola. Els aliments de les llaunes contenen cucs i estan coberts de floridura.

Segura cita a un dels mariners, que afirma que els proveïdors deliberadament subministren a les unitats militars llaunes caducades o a punt de caducar: "Ens donen menjar caducat perquè així poden canviar-lo a cost zero com si s'hagués llençat, però ens cobren 22 euros [28$] al dia pel menjar". El blocaire assenyala que no se sap on van aquests diners. "Per contra, els soldats reben ara el mateix sou (uns 90 euros) per 40 dies de maniobres que abans de la crisi per cinc dies", afirma Segura.

Al mateix temps, els oficials d'alt rang s'aprofiten de la seva posició per explotar els seus subordinats per a fins personals, per exemple, "perquè els reformin el xalet". El ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, argumenta que la crisi econòmica que afecta Espanya també afecta el sector militar per justificar mesures tan impopulars com que els soldats hagin de pagar per les racions. Aquesta "mesura excepcional" va ser presa per primera vegada el 2001, quan a Espanya es va abolir el servei militar obligatori, per mantenir una política d'Estat de baix pressupost.

Luis Gonzalo Segura és famós per la seva crítica oberta a l'Exèrcit espanyol, en el qual segons el regna la corrupció. Les publicacions al seu bloc generalment causen intensos debats, igual que el seu recent llibre, 'Un paso al frente', sobre les presumptes corrupteles en el si les Forces Armades espanyoles, i la publicació li va valer una pena de dos mesos de presó. © AFP

« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. No me extraña nada de nada ...

  ResponElimina
 2. Los que hemos hecho la mili, sabemos de la corrupcion institucionalizada en el ejercito, por sistema, eso es una autentica vergüenza, asi de claro y dice mucho de una casta, la militar, a la que no se le exige nada y aqui no hablo de jefes, hablo del sargento y del teniente de cocina, entre otros.
  Eso por un lado y por otro lado, en todos los paises se hunden los submarinos, y hay otras carencias, es parte de desarrollar un producto, o ¿acaso alguien se cree que desarrollar un submarino no tiene dificultades?, hay fallos, errores, equivocos, malos calculos y demas, pasa a todos, publicos y privados; lo se porque pasa en todas las marcas y todos los paises.
  Respecto a la disciplina, ¿Como un militar puede criticar la disciplina?, la disciplina es parte esencial del ejercito, es la base...eso ha sido asi siempre y siempre debera seguir diendo parte de un ejercito, entiendo que un civil no este de acuerdo con eso, lo respeto, pero no un militar y cuando dice "La institución no entiende de legislación, de derechos humanos ni de sentido común, entiende de órdenes. Y las órdenes se cumplen." eso es "la madre del cordero del ejercito" ¿alguien se imagina haciendo una votacion para ver si se cumplen las ordenes? por favor. El Ejercito de España ha sido la Institucion que más ha visto reducido su presupuesto y que los aviones no puedan volar por eso, lo justifica, hacer volar un avion de esos cuesta mucho dinero, pero mucho. ¿Debemos quitar el ejercito o reducir aun más su presupuesto? yo creo no, pero "doctores tiene la Iglesia"

  ResponElimina
 3. Podríamos escribir páginas y páginas sobre la corrupción y el mamoneo de los militares, los de abajo y los de arriba. Solo lo que vi en Palma de Mallorca da para paginas y páginas eso que eran la mayoría mallorquines y buena gente, pero de mamoneo, todo y más.
  Además, corrupción miserable, como darte una camisa caqui porque venia el Capitán general, y luego tener que devolverla y si la querías comprarla en la tienda del Teniente XXX.
  En cuanto a los ejércitos, uno sólo europeo, esa seria una solución, el problema es que garrulandia que son los militares españoles no pueden ir por ahí, no dan la talla, siguen siendo sargentos primeros chusqueros en el mejor de los casos.

  ResponElimina
 4. Encara me n'alegro més d'haver estat objector de consciència i insubmís.
  I ara també entenc que els mariners del "Juan Sebastián Elcano" trafiquin amb droga colombiana. Per cert: se n'ha parlat, dels soldats narcotraficants? O haurem d'esperar que guanyi Podemos per parlar-ne?
  Què fa la incombustible mòmia de la Rosa Díez, que no ho pregunta al Congrés?

  ResponElimina
 5. Lluis: qualsevol que hagi fet la mili, te'n pot explicar de l'alçada d'un campanar de l'exèrcit.

  ResponElimina