LES LLENGÜES DE DEMÀ


Una llengua és molt més que 'això' que manegen els guies de turistes, els torsimanys diplomàtics i els alegres tecnocràtes 'a la violeta'. Un idioma és, primer que res, un dispositiu de pensar, de sentir, d'estimar, .de comunicar-se, especificament determinat.
Des que l'home és home, el seu instint i la seua vocació  ha estat 'parlar' la seva llengua. Ara procuren que no parle. O que, a tot estirar, repetesca el que sent. Hi ha una sòrdida i sorda conspiració per a convertir-nos de parlants en oients. I és obvi que, actualment, una llengua  no pot sobreviure sense la pròtesi de l'Oficialitat i el gran negoci.
Les llengües de demà seran llengües d'un món feliç.

JOAN FUSTER 
Comparteix:  

Comentaris

 1. No lo se.
  escuche no hace más de 10 días con F.C (en la presentación de un libro), a un señor de 80 años, un musicólogo, decir que al final volveríamos a hablar como en un principio, con signos matemáticos y con música.
  Lo que está claro es que como empecemos con la telepatía no se en que idioma se pensará, que esa es otra,
  Salut

  ResponElimina
 2. VOLS DIR QUE AQUEST SENYOR NO REPAPIEJAVA. Des que el món és món als homínids els hi ha donat per parlar o xerrar, alguns més que altres. Dit això si hem de parlar amb musica, jo m'apunto al bolero.

  salut

  ResponElimina
 3. Hi ha un codi genètic que ens fa parlar l'idioma matern. La llengua viu de ser parlada. Evidentment les llegues grans acabaran amb les petites, hi ha països que les llengües minoritàries no les volen ni en pintura i les fan desaparèixer, però clar, quines desapareixeran? El francès, l'alemany, l'italià? I que quedarà? El castellà, l'anglès, el xinès i prou?...

  Si no deixen parlar català, a mi no em vindrà de nou.
  Tant per tant, d'acord, el bolero!

  ResponElimina
 4. Josep, l'anglés és la llengua dels rics i l'espanyol la dels pobres, quan al català, fa anys i panys que sento dir que desapareixerà i ben viu que continúa, a banda que tambè es poden cantar boleros en català.

  ResponElimina
 5. Francesc, aguantem més que unes "chirucas". Per l'altra banda jo crec que el bolero es va inventar per aquells que no saben dir: "T'estimo"! El bolero ho fa tot sol!!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada