A vegades passen coses petites que són alhora molt grans i que a banda de provocar-nos un somriure, donen credibilitat a la espècie humana, capaç de cometre autèntiques atrocitats però també actes petits, senzills però importants que ens demostren que potser no tot està perdut i encara tenim remei com a societat.

La història va començar quan Dominique Harrison-Bentzen, una estudiant de 22 anys de Preston (Anglaterra), va acabar a l'altra punta de la ciutat sola, de matinada i sense diners. Davant d'aquesta situació, un indigent que la va veure, es va oferir a donar-li els diners que havia aconseguit aquell dia, tres lliures (quatre euros), perquè la noia pogués tornar a casa. Harrison no va acceptar els diners, però davant d'aquest gest, la noia va decidir explicar aquesta història a través del Facebook.

Segons informa el 'Daily Mirror', aquest indigent també havia ofert la seva bufanda a una dona que tenia fred i havia tornar una cartera a un home que l'havia perdut. Després de quatre dies buscant-lo, Harrison el va trobar i va descobrir que aquest home, de nom Robbie, portava set mesos vivint al carrer. Per tal d'ajudar-lo, la noia va crear una web per recaptar diners sota el lema "Si tots li donéssim a en Robbie les tres lliures que ell em va oferir, la seva vida seria molt millor". La web va arribar a col·lapsar-se pel gran nombre de visites i la noia assegura que en només 24 hores va aconseguir unes 14.000 lliures (17.000 euros). Avui, a falta de 17 hores perquè es tanqui el recapte, està a punt d'assolir l'objectiu de 40.000 lliures (50.000 euros). La noia també ha creat una pàgina de Facebook.

Ja sé que sembla el guió d'una pel·licula de Frank Capra i podria ser una història perfecta per il·lustrar l'esperit nadalenc o un anunci de la rifa de nadal i totes aquestes beneiteries; però no és res d'aixó, simplement una bona persona, Dominique, va ajudar a una altra bona persona, Robbie. Així de senzill, així de bonic, així d'humà.