UN DIA AL PARC TAULÍ


Sovint ens queixem de que anem enrere, que no avancem, que cada vegada estem pitjor, i penso que en alguns aspectes som molt injustos amb qui ens governa, o segurament mal governa, que tot s'ha de dir. Ho dic perquè avui que he estat tot el dia a Urgències del Parc Tauli degut a l'ingrès del pare (demà ja li donaràn l'alta), ja que segons li raonaba ell a la doctora, el Nadal s'ha de passar a casa, que fins i tot en Nuñez i Navarro i el seu noi l'hi passaràn, he recordat com era un festiu, posem un diumenge qualsevol a Santa Fé que així es deia als anys 70 l'actual parc Tauli.
Ben mirat, l'escenari era dantesc, impensable a dia d'avui: Per començar es fumava a tot arreu, passadissos, habitacions, i resta de dependències de l'hospital (no se als quiròfans) la canalla jugàven a futbol pels passadissos i els transistors a tota pastilla vomitàven el carrusel deportivo. A les habitacions no hi havia limitació de familiars, o sia que estaven curulles de gent, i tot plegat era el més semblant a Can Garlanda. 
Des d'aquest perióde fins l'época actual s'han perdut dos aspectes fonamentals: el primer és que en aquella época del menjar encara sèn cuitàven les monges i la veritat és que es menjava molt bé, i l'altre gran pèrdua (i aquesta si que és greu), tot i que es va mantenir fins fa set o vuit anys, es que a la màquina del café hi havia caldo calent amb unes fulletes verdes per damunt (no goso dir brou per respecte), però era un caldo al qui un servidor hi estava ben enganxat, fins al punt que a vegades si passaba per davant d'urgències entrava i m'en prenia un.
Ara, tot és ordre, silenci i calma, que s'agraeix i, com diu el pare, les infermeres són molt guapes i simpàtiques. El Parc Tauli està ple de rètols demanant cobrar el 100% de la paga extra, QUE ACABO DE LLEGIR AQUÍ QUE FINALMENT LA COBRARAN.
Comparteix:  

Comentaris

 1. El Taulí (avui hi hem passat per davall, caminant per la riba del Ripoll) té l'honor de gaudir del director d'hospital més ben pagat d'Espanya. Cobra més que en Mas, qui al seu torn cobra més que en Rajoy malgrat que fa menys feina. Això també podria anar a la llista de les paradoxes que expliques. Coses de la modernitat i de la gestió mig pública i mig privada que preconitza en Boi, que vol dir que si hi ha pèrdues es paguen amb fons públics, i si hi ha beneficis la pasta se'n va a les butxaques dels inversors.

  ResponElimina
 2. ho sé Lluís, a urgències està ple de lletrerets que es recorden d'ell i indirectament de sa mare, i tambè d'alres reivindicant la paga extra al 100% que es veu finalmnent cobraran.
  Però l'hospital està molt millor ara, que trenta o quaranta anys enrere, i aixó s'ha de reconéeixer.

  ResponElimina
 3. Mi sobrina Cochita y el marido de ella trabajan en el Taulí.
  Dicho esto, Francesc. Mi otra sobrina es enfermera y Master en anestesia, aparte de estar dentro del equipo de trasplantes y dar clases en la facultad de medicina. Mi señora este año ya se ha jubilado después de trabajar durante 36 años en el Hospital Clínic de Barcelona. mMarchó sin cobrar las pagas extras.
  Las pagas :
  Les deben tres extras. Cobrarán una parte de esta del 2014 (año en curso)y no se sabe si el 75% o el 100%. No te olvides de que estamos en época de elecciones.
  De las otras dos pagas, no se habla, porque se dan perdidas aunque están en el Juzgado.
  Por lo demás, decirte que en el Clinic habían cerrado una planta entera..ENTERA..que la han tenido que volver a abrir por la cantidad de enfermos que hay necesitando hospitalización...Y que la gente que han contratado es "pasavolant", o sea, enfermeras tituladas pero con contrato de obra...o sea, que por lo que se ve, dentro de 10 años y a medida de que los fijos se vayan jubilando, el hospital cubrirá los servicios a la ley de oferta y demanda de "clientela",
  esta gente, este personal, preparado (no nos quepa duda), nunca tendrá el aliciente de pagas ni de asumir responsabilidades de más cuantía, porque el sistema que se lleva es el de ir rellenando el hospital a la vista de la temporalidad de los ciudadanos y sus malaltías.
  Creo que me he explicado.
  un abrazo y que tu padre se mejore.
  salut

  ResponElimina
 4. Ho he preguntat zaquest matí ´es més o menys com tu dius. Aa, la gent clo ti nñua sent professional com sempre, cabrejada pero cumplint amb la seva feina ah! per cert, i amb mancances de material.
  El pare, si no hi ha res de nou demà al matí ja me`lpodré endur a casa, avui encara estaba una mica tapat i el metge ha dit que millor esperar a demà.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada