ÚLTIMS ESCRITS:
latest

468x60

header-ad

UN ESQUIMAL PERDUT A LES ONES


Havia escoltat la falca diverses vegades a Rac 105 i tot i saber que es tractaba d'un anunci publicitari, reconec que em tenia intrigat. Ahir es va destapar el misteri de l'avi Pere, i sincerament la falca està molt ben aconseguida encara que diria que en recordo alguna similar de fa tres o quatre anys. De tant en tant hi ha vida intel·ligent al món de la publicitat.... Un esquimal resident a Vic fa realitat la petició radiofònica d'un avi. La falca forma part d'una campanya publicitària, però està basada en una història real.

  

 "Hola, em dic Pere, i això és un missatge per a qui conegui el dialecte esquimal kalaallisut: Necessito ajuda per escriure en aquesta llengua un discurs pel casament de la meva única néta, que es casa amb un noi esquimal”. Aquestes paraules són part de l'anunci radiofònic que va encuriosir els oients aquest últims dies, en no saber si es tractava, o no, d'una petició fictícia. Doncs bé, el misteri ja s'ha resolt: l'anunci forma part d'una campanya de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les emissores privades catalanes, i alhora es basa en un cas real. El protagonista d'aquesta falca va aconseguir contactar gràcies a les ones amb el traductor que necessitava, en Jan, un esquimal resident a Vic (Osona). És precisament aquesta eficàcia la que publicita l'ACR, que finalitza la campanya amb l'eslògan: “Si la ràdio pot aconseguir impossibles, imagina't que podria aconseguir per la teva marca”.
« PREV
NEXT »

2 comentaris

  1. Ostras...pues yo creía que era verdad...si el otro día dió las gracias porque dijo que lo había encontrado (al traductor) ¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Miquel, entenc que el traductor que viu a Vic realment es va oferir per traduïr el text a l'avi en ser esquimal.

    ResponElimina