Si hem de fer cas als senyors del Govern, en un futur no massa llunyà, els diners en metàl·lic seran una antiguitat. Fins i tot  les targetes de plàstic desapareixeran, i els contactless  i sobretot els mòbils d'última generació, els wearables seran els possibilitaran que totes les adquisicions es desenvolupin sense pagaments en efectiu. Des de la compra de la setmana al supermercat fins a productes tan econòmics com un diari, el cafè o l'esmorzar. El que la tecnologia ja permet ho vol instaurar el Govern

Les fortunes que els evasors oculten a Suïssa o Andorra es fan abans aquí en bitllets de 500 euros. Per això el 2012, el Govern va fer un pas en el bon camí, voluntariós però maldestre: prohibir les transaccions en metàl·lic de més de 2.500 euros. Però no sembla que als que fan anar diner negre per eludir les seves obligacions tributàries els faci enrere que les seves fosques operacions, a més d'opaques, siguin il·legals.

Dubto que aquesta mesura la posin en marxa, i més aviat sembla estar dins la precampanya electoral del Pp. Al Sr. Barcenas i altres grans evasors fiscals d'aquest país com el pare del Reietó o la Marta, no els hi agradaria gens aquesta mesura, perquè el gruix del diner opac el belluguen els grans defraudadors, no el lampista que et fa la factura sense iva (cada vegada menys) o el minisuper del Paqui. 

Això d'acabar amb el diner negre ja estaba inventat, que no es deixi pagar en efectiu res fa molt de temps que està escrit (aqui mateixa ran de paradisos com 'Illa Tortuga', però els que ghaurien de prendre aquesta mesura són els primers que tenen directa o indirectament interesos en aquests paradisos.

En l'hipotètic cas que s'aliques la mesura ens podriem trobar que a les botigues amb el rètol de;
No s'accepten targetes, fos substituit pel de No s'accepta efectiu.

SBD - 2.3.2015