ÚLTIMS ESCRITS:
latest

468x60

header-ad

CIUTADANS EN BLANCParlant aquests últims dies sobre si votar, a qui, i la baixa participació, he rercordat aqiuest escrit de fa quatre anys sobre una nova opció de vot: Ciutadanms en blanc.

"Ciutadans en Blanc s'autodefineix com un moviment ciutadà espanyol que es presenta a les eleccions polítiques espanyoles, i persegueix que els vots en blanc en aquestes eleccions siguin computats de manera que si arriben els suficients per obtenir un escó al Congrés dels Diputats i en els respectius autonòmics, aquest quedi buit.
Per aconseguir-ho han format un partit polític amb el mateix nom. L'únic objectiu del partit és aconseguir que el vot en blanc sigui computable, i excepte per aprovar la llei que ho faci, els representants del partit haurien de deixar buits els escons que poguessin aconseguir i retornaran els seus sous, havent de comprometre a això per escrit per poder formar part de les llistes.
A dia d'avui si s'emet un vot en blanc actualment no computarà a l'hora de repartir els escons del Congrés, cosa que es pretén que sí que passi amb els vots a favor de Ciutadans en Blanc.

De moment, a les darreres eleccions municipals, han  aconseguit arrabassar a 4 polítics municipals els seus escons. Per primera vegada en la història el vot en blanc tindrà representació, que suposa un abans i un després per al moviment de Ciutadans en Blanc. De seguir en aquesta postura i agmentar-la seria una manera de fer veure als polítics els descontentament del sistema electoral de llistes tancades i potser si el movimentaonseguis crèixer i erl Parlament s'anès omplint de sillons buits, s'ho repensarian i d'una vegada començarien a fer-nos cas."

Aquests són els escons que han arrabassat a les passades eleccions

1 escó a María de Palautordera
1 escó a Gironella.
2 escons a Foixa:

La página web de Ciudadanos en blanco la trobareu aquí
« PREV
NEXT »

2 comentaris

  1. Ha funcionat nomès a nivell municipal, Miquel i molt poc. Però en la mesura que traiessin més vots potser tindrien la força suficient per començar a deixar seients buits al Parlament,

    ResponElimina