L'informe '¿Secrets que maten?', Que han elaborat les ONG Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, Greenpeace i FundiPau, denuncia l'exportació d'armament a països en conflicte per part d'Espanya. Els autors de l'informe '¿Secrets que maten?' denuncien que el Govern espanyol té una estratègia per col·laborar amb les empreses del sector armamentístic.

Segons l'informe, entre 2003 i 2004 Espanya va facturar 400 milions d'euros en vendes d'armes. Ja el 2013 la xifra havia arribat als 4.000 milions.
El principal focus de la sospita dels autors de l'informe és l'Aràbia Saudita: "Des que va arribar el 2012, Morenés [l'actual ministre de Defensa, Pedro Morenés] ha recuperat per a Espanya les exportacions d'estat a estat. Això li ha valgut a Espanya per vendre 250 carros de combat a l'Aràbia Saudita, entre d'altres coses", afirma el coordinador de l'informe i portaveu en matèria de comerç d'armes d'Amnistia Internacional Alberto Estévez.

Aràbia Saudita és el segon importador d'Espanya en armament. Segons les dades de la Secretaria d'Estat de Comerç d'Espanya les autoritats van aprovar exportacions armamentístiques a aquest país per valor de 240 milions d'euros en el primer semestre del 2014.

"Si se li han venut bombes, míssils, torpedes i avions a l'Aràbia Saudita, Kuwait, Jordània, Marroc i altres membres de la coalició, ¿quines garanties hi ha que aquestes armes espanyoles no estiguin utilitzant-hi?", Afegeix Estévez.

Entre d'altres país que compren armes a Espanya figuren Egipte, Colòmbia, Ucraïna i Israel. 

Ja poden anar cantant missa els piadosos membres del Govern del Pp, que la realitat, l'obscena realitat és aquesta...


La pau, pregonen,
i amb la boca petita
criden la guerra.


Miquel Martí i Pol