ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 24 de juny de 2015

D'APARCAR MALAMENT


La Guàrdia Nacional Republicana (GNR) portarà a judici a una dona que va penjar a Facebook una fotografia d'un cotxe patrulla aparcat al mateix lloc en el qual ella havia estat multada. El fet va esdevenir a Fuseta (a la regió del sud de l'Algarve), on l'afectada va reaccionar així després d'haver hagut de pagar 30 euros a causa d'un estacionament indegut en una àrea reservada per a càrrega i descàrrega. Presa de la indignació, no va dubtar a fer una instantània del vehicle en aquest mateix enclavament, no sense abans haver comprovat que els agents es trobaven esmorzant en una cafeteria propera.

En poques hores, ja havia aconseguit cridar l'atenció d'unes 15.000 persones a través de la xarxa social, el que va portar al cos a estudiar el cas i respondre igualment a través de Facebook: «La GNR [equivalent a la Guàrdia Civil] vol aclarir que els militars es trobaven a l'interior de la pastisseria per localitzar un conductor que havia deixat el seu camió en un lloc reservat per a persones amb alguna deficiència. Per aclarir aquesta situació, i davant la impossibilitat de trobar un racó més adequat, els militars van aparcar a la zona que s'identifica a la fotografia ».

«Per tant, és fals que estaven esmorzant. Estaven defensant els drets d'altres ciutadans. Sent així, no podem acceptar les acusacions abocades perquè atempten contra el bon nom de la institució. Per aquesta raó, es comunicaran els fets a l'autoritat competent a l'efecte criminals », conclou la GNR en un missatge que ha causat estupor a Portugal per la seva desproporcionada virulència. Tant és així que el cos ha elevat ia una demanda judicial per mitjà de l'advocat Luís Filipe Carvalho. L'escrit assenyala a la dona en qüestió per «incórrer en difamació».

Obviament, cal creure la versió de la denunciant, l'altre l'ha manipulat la Policia, m'hi jugo un pesol. Ho dic, per què aquest fet, aquí és habitual, si aneu al matí a primera hora a Canovelles darrere l'escola de Fàtima, veureu cada dia cotxes i motos de policía i mossos d'esquadra mal aparcats fent el tallat o esmorzant, habia arribat a fer fotos i tot però finalment les vaig esborrar, però és igual, l'altre dia davant de casa hi havia dos cotxes dels mossos d'esquadra mal aparcats (aquests si que els tinc retratats), un a cada banda de la carretera de Prats, els ocupants d'un dels dos vehicles anaven a entregar una citació a un pis, i els altres es varen aturar a fer petar la xerrada amb ells ben bé cinc minuts llargs, i que hom sàpiga per anar a entregar una citació no cal aparcar malament a sobre la vorera, i fer petar la xerrada després.

Compte però, que tenint com tenim de Ministre de l'Interior a un antisistema, que va contra el sistema, o sia els ciutadans, i no permet fer fotos als policies ni als seus vehicles, i a le que et descuides t'acusa de portar un bazoka o explosius a la motxil·la, acabarem fent veure que no veiem res i covardment, o resignadament callarem i no denunciarem moltes de les tropelies que els bastaixos del senyor Ministre cometen cada dia, que de fet és el que pretenen, anular-nos, convertint-no's en ciutadans indefensos davant dels qui ens haurien de protegir.


« PREV
NEXT »

Cap comentari