Com es preguntaria a si mateix l'intel·lectual Paco Marhuenda: Hi ha que veure quines preguntes ens fan els dels diaris, o almenys els d'ARA.CAT

Com us protegiu de l'onada de calor? L'onada de calor s'allargarà tota la setmana i volem saber què fas per suportar les elevades temperatures. Vas a la platja o la piscina? Et tanques a casa o vas a llocs climatitzats? Et refresques amb begudes fredes? Com et protegeixes del sol i de la calor? Explica'ns-ho i envia'ns la teva foto.
La pregunta és idiota de nassos, en primer lloc de quina onada m'estan parlant (31º a l'ombra a les dues), aixó es caloret, no calor, i sol passar a l'estiu que es donen sovint aquestes temperatures mentre que a l'hivern solen ser a l'inrevés, i això fa molts i molts estius i hiverns que passa. Però aquesta societat té com una mena d'obsessió amb això del temps, i no nomès a  l'ascensor o a la sala d'espera del dentista.  Ja vaig dir al seu dia que els espais del temps - per inutils i erronis - s'haurien de suprimir de teles i radios i de passada els esports tambè, en primer lloc per què l'índex d'encert és molt baix i en segon, per què faci el temps que faci la vida continua i la gent fa el que ha de fer i si les circumstàncies metereològiques són adverses, mala sort. És el que hi ha en un mitjà hostil que no pots controlar com és la naturales i la seva climatologia.
A més a mi em té desconcertat, Jo pensaba que aquest hivern passat havia de matar al pare, o aixó deia ell esbufegant; aquest hivern em matarà, però es que ahir a la tarda em deia esbufegant tambè, que el que el mataria era: AQUEST ESTIU. Si encara no ha començat - li vaig dir -.
L'ùnica vegada que he notat una mica de calor va ser a Marrakech a 40º a l'ombra però almenys jo, ho portaba bé, potser sóc un cas rar, atès a penes suo, com a molt i una mica, el front. Però tot i que si sóc bastant fredolic, tampoc és que m'atabali molt el fred, potser perquè des de petit ja vaig entendre que a l'estiu fa calor i a l'hivern fred i en fa molts d'anys i panys d'això, que sembla la majoria del personal encara no ho ha entès, o no ho ha assumit.
A la pregunta que em fan els de l'ARA de com em protegeixo de l'onada de calor, la resposta es, com els gats de la foto, fent el mateix de sempre de cada dia hivern i estiu. Faltaria més, almenys, és el que els felins m'han contestat en ser preguntats per la questió. Millor dit, ha contestat el que està en primer terme, el segons és dels: No sap, no contesta.
Ja nomès faltaria el paó d'en Cuni engoladament preguntant-se i preguntant-nos: ONADA DE CALOR.SI - ONADA DE CALOR.NO.