Una estudiant britànica detinguda a Malàisia pot ser condemnada a tres mesos de presó per profanar amb la seva nuesa una muntanya sagrada. Quan Eleanor Hawkins de 24 anys, llicenciada en enginyeria aeroespacial, va arribar al cim del mont Kinabalu es va fer com a record una foto en 'topless'. Altres joves occidentals que anaven amb ella també van celebrar l'arribada al cim més alt del país traient-se la roba. Sis dies després la regió va patir un devastador terratrèmol que va matar 18 muntanyencs i va arrasar diversos pobles. Els habitants del lloc els van donar la culpa de la catàstrofe. La Noticia sencera aquí.

La noticia no ens hauria de sorprendre, sostinc la teoria des fa temps que s'ha de viatjar nomès a països d'un nivell de vida similar al teu o superior, llevat dels Estats Units per la seva palesa perillositat, en no ser un país democràtic, que tampoc és garantia de res, però sembla que en un país mínimament civilitzat, com per exemple Espanya, s'hi pot anar amb certes garanties, encara que el tarannà democràtic del seu Govern sigui dubtos i les seves llibertats estiguin en entredit.

Haig de reconèixer però, que Malàisia és pitjor, és al nivell més baix, i convindreu amb mi després de llegir l'article, que als qui haurien de detenir és als membres ignorants de la tribu que dona la culpa al topless de la noia d'haver causat el terratremol. Idiotes no! gràcies, ni aquí ni a Maláisia, encara que idiotes interessats (ves que no siguin descendents del tontolcul), car reclamen deu bùfals per infractor com a indemització, i aquí, diria que se'ls hi ha vist 
el llautó.

Aclarir-els-hi als de la tribu, que no hi ha muntanyes sagrades, entre altres aspectes per què no són propietat de ningú, o ho son de ningú i de tots alhora, i que les muntanyes vista una vistes totes per iguales i repetitives, i recordar-els-hi tambè, un elogi de la nuesa, no la nuesa, és el vestit el que és impúdic, aquí i a Malàisia.