Explica Ramon de España a el Periódico que a Madrid han decicir celebrar l'Ignatius Day, o el dia d'Ignatius J. Reilly l'estrafolari protagonista de la Conxorxa dels Necis, enzes o ximples. Cada any, quan s'acosta el 16 de juny i veig com els meus amics intel·lectuals es disposen a celebrar el Bloomsday, se'm posa una cara de talòs considerable, ja que mai he pogut passar de la pàgina 50 de l'Ulisses de James Joyce, tot i haver-ho intentat tres cops. És un oprobi que arrossego amb dignitat, però em fereix. ¿Què se'n va fer de l'adolescent melancòlic que es va empassar els set toms d'A la recerca del temps perdut? ¿Per què s'ha convertit en un adult incapaç de sumar-se als fastos anuals en honor de Leopold Bloom perquè s'avorreix com un bolet quan s'enfronta a la traducció de Valverde de l'Ulisses (en anglès ni m'hi atreveixo)? Explica de España, i no és l'únic, atès tothom sap que l'únic que s'ha llegit l'Ulysses de Joyce és en Joel Joan a Plats bruts...


John Kennedy Toole
Continúa explicant de España que Cory MacLauchin, que és el biògraf de John Kennedy Toole, el pare d'Ignatius J.Reilly, dijous va celebrar a Madrid la primera edició de l'Ignatius Day, que no se de que devia anar però segur que va ser millor que la bestiessa del Bloomsday per esnobs que es celebrà cada any a Dublin.
El que se'm fa difícil imaginar és que es podria organitzar pel dia d'Ignatius, fora del context on se situava el personatge a la novel·la, clar que el Loro Verde podria se la Camarga, Junqueras seria un gran Ignatius J.Reilly, Forcadell Myrna Minkoff (President.... posi les urnesI), Artur Mas, Mancuso el policia, Casals la mare de Ignatius i Vila d'Abadal podria ser Jones, si no fos per què el paio era negre, però molt catxondo. 
De fet els personatges de John Kennedy Toole són més seriosos i responsables que els nostres nostrats, els suposadament seriosos, que no ho són gens i als fet dels últims temps em remeto. A banda quedaria Alicia Sánchez Camacho, però es que ni a l'escriptor se li hauria ocorregut crear un personatge tan manyaga com ella, potser Darlene seria el que més li escauria a la tanqueta de Blanes. 
Cal molta imaginació per crear i rec rear un dia d'Ignatius a l'alçada del personatge, i no serà per manca de necis, ximples o enzes. A veure si a Jorge Herralde i Ramon de España se'ls hi acut alguna cosa, jo per suposat m'hi apunto.


Quan al món apareix un veritable
geni, pot identificár-se'l per aquest signe:
tots els necis es conjuren contra ell.


Johnathan Swift - pdf de la conxorxa dels necis