ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 10 de juliol de 2015

M.M.E.


Explicava l'Espinàs a la seva columna d'ahir a el periodico quelcom ha sabut, que escriu tot lo seu amb una m'aquina d'escriure Olivetti, i que li han dit i crec és cert que Paul Auster tambè ho fa. Fins fa 9 anys servidor tambè usaba la màquina d'escriure, una Olivetti Lexicon 80 que encara conservo, i no per què pateixi la sìndrome de Diógenes que em fa incapaç de llençar res, sinó per què és possible que algun dia hagi de tornar a emprar-la, això de la xarxa cada vegada està més ple i no se jo si hi haurà prou nùvols per guardar tot el que s'escriu i publica. 
El problema d'escriure amb la MME (Màquina mecánica d'escriure) que empra irónicament l'Espinàs per donar un enfasi més modern al fet, es que dones feina afegida al teu editor, atès no és igual entregar un text en un CD corretgit i compaginat, que una pila de folis dina A4 amb tipex incorporat. Pitjor ho va tenir però l'editor de John Kennedy Toole, el malaurat geni va escriure la conxorxa dels necis, en trossos de paper usat, de revistes, de paper de water etc, imagineu-vos la feinada.
Doncs ja ho sabeu, per si de cas les coses es torcen i no en teniu cap a casa, no estaria de més anar als encants a adquirir una MME. Mai se sap, de passada compreu sobres i segells, serà tendencia enviar cartes o escrits als amics coneguts i saludats com es feia abans, vaja! la correspondencia epistolar de tota la vida.
« PREV
NEXT »

2 comentaris

 1. Para escribir uso una pluma Parker recargable, no se hacerlo sin ella.
  Creo que soy en único en la Uni.
  Y miro la hora en el reloj de cuerda y cadena que era de mi abuelo y que adquirió en la guerra de Marruecos haciendo la mili.
  Debe de tener más de cien años y va perfectamente. Sólo atrasa 5 minutos al día (no tiene rubies en los rozamientos).
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. aquests rellotges de corda i cadena m'agraden molt, no n'he tingut mai cap, i això que als encants en tenen per vendre. De Parker n'havia tingut una, però fa molt de temps que la faig servir.

  ResponElimina