La teoria de que en aquest país L'ADMINISTRACIÓ per principi fa les coses malament, amb deixadesa i després en voler arreglar-ho ho acaba d'espatllar, es palesa en el reportatge que us enllaço a continuació. Té a veure amb l'incendi que es va produïr a la Sierra de Gata, i en ell es denuncia el cumul de despropòsits que es varen donar i que nomès que hi haguès hagut una mica d'eficiencia, el foc s'hauria pogut evitar no tot però si en gran part...

'LO QUE NADIE HA CONTADO SOBRE EL INCENDIO DE LA SIERRA DE GATA' 


El dia 6 d'agost cap a les 11:30 am. es va produir un incendi al costat de la carretera, en una pineda a 200 metres de les piscines naturals de Acebo, al cor de la Serra de Gata (Càceres-Espanya). Encara que s'està pressuposant que va ser provocat no sol succeir que un incendi intencionat es produeixi al costat d'una carretera, epicentre turístic, de les piscines del poble. Més aviat sembla el descuit d'algun transeünt amb una burilla.

Segons testimonis presencials van venir dos retens de bombers i en dues hores es va apagar el foc. Un equip s'en va anar i l'altre a l'sembla ser es va quedar sense aigua i no va anar a repostar. Cap a les 15:00 hores el foc s'havia reproduït de nou, però no hi havia ningú allà per controlar-lo. Aquest temps va ser crucial perquè el foc s'estengués de nou i ja fora impossible parar-lo.

Van arribar els bombers, els helicòpters ... primer tres, després cinc ... a les 19:00 hores van arribar 3 hidroavions ... però ja era tot inútil. El foc va pujar muntanya amunt arrasant tot el que enxampava, va creuar el riu i va seguir el seu camí imparable arribant fins a Salamanca. 
La guàrdia civil va donar ordre d'evacuar el poble de Acebo a la nit ....  ARTÍCLE SENCER AQUÍ