COM FER TERRÍCOLES NOUS


Els terrícoles tenen moltes maneres de matar-se. Més que maneres de fer terrícoles nous. De fet, per a fer terrícoles nous el métode més corrent és un sistema casolà que demana la col·laboració de dos terrícoles. Els agrada fer-ho quan de debó hi ha ls col·laboració, i tots dos ho passen bé. Però moltes vegades un dels terrícoles no volia i l'altre fa servir l'engany o la violència, i encara que el resultat sigui fer terrícoles nous el mètode s'assembla més al d'eliminar-ne d'existents.
De vegades els savis de la Terra també inventen noves maneres de fer terrícoles nous. Aleshores les esglesies i les religions i la gent bona posen el crit al cel, que és el seu àmbit d'actuació. Quan els savis inventen noves maneres d'eliminar-se els uns als altres, les esglésies i les religions i la gent bona no solen dir res...... MICHELÍADA (fragment)

Aquesta novel·la la va recomanar Salvador Macip i Júlia o en Lluís Bosch, ara no ho recordo, però és molt bona, a banda d'un fantàstic exercici literari. Com explica el mateix autor Els mutants i la doctora usen la variant rossellonesa. La Corporació i els reporters d'holotevé, el català insular. Els fonamentalistes, varietats dlel valencià septentrional. La coalició fofrmes del nord-occidental (en Lancia el pallarés, l'Alfa el lleidatà, en Derbi el tortosí i en Skoda amb  aspectes del Matarranya) i del català oriental, des de l'empordanes de l'Ópel fins al tarragonní den l'Audi passant per l'idiolecte vilanovi d'en Volvo, i algun més conm el llenguantge de la mainada amb els mòbils. En resum un brillant i complex exercici literari,m que juntament amb la història molt ben narrada, fa de una petita joya, de la que en recomano fefaentment la seva lectura.

3 Comentaris

Més recent Anterior