Es fa dificil definir l'actitud, el comportament del Ministre de l'Interior del Govern Espanyol, el Sr. Jorge Fernandez Diaz, un home pietós, no se si cast i molt religiós, que això si que ho té, però religiós d'abans, versió blanc i negre rancia i fanàtica, de cristià de vell.
Per a mi que aquest home no està bé, que si la ha girat el cervell o s'ha begut l'enteniment, a banda de la seva obsessio patólogica que li fa veure jihadistes a tot arreu, o familines catalanes que no es parlen a taula, té una altra deria preocupant, o potser és un hobby o fins i tot una performance, el Senyor Jorge Frnandez Diaz, es dedica  a condecorar maredédeus, i ho dic en plural poer què l'home és reincident, que ho ha tornat a fer, vaja!
L'escollida per a ser condecorada ha estat la Santíssima Mare de Déu dels Dolors que integra la llista de condecorats aliens a la Guàrdia Civil que el Cos reconeix aquest any amb motiu de la festivitat de la seva patrona. En l'ordre del 25 de setembre, a la qual ha tingut accés eldiario.es, es concedeix la Creu de Plata a la Verge en la seva qualitat de "titular de la Reial i Venerable Confraria del nostre Pare Jesús de la Humilitat i María Santíssima de dels Dolors " d'Archidona, a la província de Màlaga. La distinció arriba quan encara està pendent la sentència judicial sobre la condecoració de la Policia a una altra Mare de Déu, també de Màlaga, que va atorgar Interior en 2014 i que va portar a dues organitzacions laïcistes a recórrer la decisió administrativa davant l'Audiència Nacional.

Aquesta altra maredédeu condecorada és de l'any passat, en concret és la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor. Els mèrits per rebre la Medalla d'Or al Mèrit Policial els va realitzar la confraria del Rico i Maria Santíssima de l'Amor, que comparteix amb la policia "valors com la dedicació, el desvetllament, la solidaritat i el sacrifici", segons recull l'ordre signada per Fernández Díaz. La Medalla d'Or al Mèrit Policial és una condecoració que va acompanyada de pensió, però que en aquesta ocasió perd la recompensa econòmica per ser concedida a títol honorífic, segons fonts policials. En l'ordre,  es destaca la col·laboració de la confraria malaguenya amb la Policia cada Setmana Santa. No obstant això, ni la Verge, ni la Confraria semblen reunir els mèrits que estableix la Llei 5/1964 per a la concessió d'aquesta medalla. A saber: haver mort en acte de servei o patir mutilació, dirigir o participar en un servei de la Policia de "transcendental importància", haver desenvolupat una "actuació extraordinària i exemplar" que doti de prestigi al cos o fer "fets anàlegs" a els citats que impliquin "mèrits extraordinaris".

Doncs bé, senyores i senyors que heu anat llegint fins aribat aqui, aquest senyor Ministre està en actiu encara a hores d'ara al Govern Espanyol d'Espanya, no pren res que se sàpiga, cap mena de psicotròpics, ell mai ho faria que és molt catòlic i home de bé, però potser algú una mica més entenimentat l'hauria d'apartar del seu càrrec i enviar-lo a meditar a algun Balneari i no com va fer ell al Valle de los Caídos. Aquest home està malalt i necessita tractament urgent, ocupa un càrrec molt delicat i de molta responsabilitat i en el seu estat algú podria prendre mal. A més, estic molest amb ell, no ha condecorat la Mare de Déu de la Salut, patrona de Sabadell i això és un greuge comparatiu. Espanya ens roba medalles a les marededéus catalanes.