BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » FRACTURA? NO GRÀCIES

FRACTURA? NO GRÀCIES

- Francesc Puigcarbó - dimecres, 30 de setembre de 2015 - 30.9.15A tres quarts de quatre d'aquesta plujosa tarda he rebut una trucada al telèfon fixe, en despenjar, una senyora que m'ha dit que trucava de Cultura3 o això m'ha semblat entendre, m'ha començat a entabanbar amb el rotllo panfletari de la independencia a punt d'assolir, de l'Espanya ens roba 16 mil milions l'any amb les balances fiscals, etc etc. L'he tallat, en primer lloc per que aquest grup te a veure amb Sapiens i segur que em volien vendre alguna cosa, i en segon per què ja n'estic fart d'aquesta historia. Espanya no ens roba, aqui si de cas qui roba o qui ha robat han estat entre altres il·lustres patriotes Felix Millex, Montull, Jordi Pujol i familia i altres indignes servidors de la patria, altra cosa seria dir que el Govern de torn de l'Estat espanyol, no redistribueix equitativament tots els diners que per compte seu recauda la Generalitat, lo qual és cert, llàstima que nomès ens n'hem recordat quan la crisi i que de fet sembla que la xifra estaria més aviat reduida a 3 o 4 mil milions, i encara aqui hi ha discussions sobre la manera de calcular-ho. El mateix Conseller Mas Colell no ho te clar.
La senyora que m'ha trucat de cultura 3, m'ha comentat que no podiem seguir sota el jou l'imperialisme Espanyol. Cony! li he dit, nosaltres tambè ho som d'imperialistes, que és sino el concepte Països Catalans, i pensi que els espanyols més que imperialistes son annexonistes, mentre que nosaltres si que anem amb ínfules pancatalanistes que tant ens han allunyat del país valencià entre altres.
Finalment la senyora ha desistit, si em volia vendre alguna cosa no li ha sortit bé, i em quedo amb el comentari final que m'ha deixat, una autèntica perla: Quan Franco, jo ja era independentista, el que pasa es que no es podia dir, després no feia falta car tot anava bé, i ara ho soc de nou per què ens estan robant i prenent les llibertats.... Bingo! no es la indepe és la crisi, i això ja se sabia, és alló de la trucada de l'acudit: escolti: és el partit comunista? -si. Sóc Lopes, donim de baixa que m'ha tocat la primitiva,
Senyora, li he dit, sap: el que més ens diferència als catalans dels espanyols es que som igual que els espanyols, nomès que ells són més, i per què tenim la puta mania de perdre totes les comteses, i per això estem com diu vostè ocupats, ocupats en foteses i perdent el temps en comptes d'intentar Governar-nos d'una manera practica i eficient, o d'intentar rebaixar aquest expoli, i compte! cert és tambè que a l'altra banda tenim el que hi tenim, o sia un ermot d'indigents mentals com és el Pp, però és que amb els d'aqui anem del mateix pal, amb una certa patina d'intelectualitat pero sense cap aldarull, o sia que mès o menys, a una altra banda i l'altra hi ha el mateix bestiar innocu, la mateixa massa amorfa, i ni amb uns ni amb altres es pot anar  gaire lluny o enlloc. I si ara, a més a més, la decisió depén de quatre pocasoltes eixelebrats com la CUP, que no toquen ni quarts ni hores ni de peus a terra, o dels fum fum fum de C's, anem camí del pedregar.
No li he penjat el teléfon, ni l'ha penjat ella, simplement, sense fracturar-nos hem donat per acabada la breu però intensa xerrada. Per que aquesta és una altra, aqui no s'ha fracturat res com a societat, nomès Messi i Iniesta i això si que és greu. Hi ha la divisió que sempre hi ha hagut i hi ha en totes les societats, dreta esquerra, demòcrates o republicans, PP PSoe, CDC PSC, la resta una mentida repetida mil vegades per que sembli certa. 
SHARE

- Francesc Puigcarbó

7 Comentaris :

 1. También me han telefoneado a mí, pero esta vez del Sapiens. Mí hijo la leé (y ciertas cosas son verdaderamente interesantes).
  En fin, estoy contigo que el verdadero problema de fondo ha sido la crísis que nos ha tocado de lleno y que ha durado más de lo previsto.
  Estoy leyendo artículos de Josep Ramoneda en el Times y de Vidal Foix en el País, y te aseguro que no tienen desperdicio, más o menos van como el artículo tuyo de hoy.
  Por cierto, veremos con la CUP, ahora tienen una resposabilidad de nassos ¿qué les saldrá más a cuenta ?, porque lo cierto es que antes de tomar una desición valorarán lo que les sea más rentable de cara al futuro...no lo que le sea más rentable al país. Es la política.
  Salut

  ResponElimina
 2. Perdón ¡¡¡¡¡¡ ostras ...
  decisión ¡¡¡ lo he puesto a la inversa...pa darme de ostias.

  ResponElimina
 3. Ostias va amb hac Miquel, llevat que siguin gregues. Dit això, ja anava bé, la senyora independentista em volia vendre alguna revista o suscripció.

  ResponElimina
 4. Creo que ladrones ha habido y habrá, en todos los sitios y a todas las horas. Lo que es importante es identificarlos, porque hay en todas las casas y no es cuestión de que si yo trabajo en Volkswagen, me llamen estafador porque algunos compañeros míos lo sean, lo que es importante es sacar nuevos proyectos para que nunca lo vuelvan a decir.

  ResponElimina
 5. Clar que, de lladres n'hi ha per tot arreu, però el desig de tenir un país propi no prové només de la crisi. Almenys no per tothom.

  ResponElimina
 6. Loreto, aquest desig es d'un 25% de la població que vol arrossegar a l'altre 75%

  ResponElimina