Tenia seriosa competència en aquest 27-S, un dia d'aquells en els quals les xarxes socials es contagien de la tensió dels grans esdeveniments, en aquest car les eleccions catalanes d'ahir, on ja se sap que s'escriuen centenars de milers de missatges inconsistentment idiotes i s'en retuitegen altres tants. Però ha estat Arturo Pérez-Reverte qui s'ha endut la palma.

Un missatge penjat en el compte de Twitter de l'escriptor i periodista de Cartagena ha estat el més compartit de la jornada. Això és el que diu sobre els comicis catalans.

Tras 20 años de abandono, incompetencia, indiferencia gubernamental e impunidad de los golfos, votar español en Cataluña es un acto heroico

Del que es dedueix que es pot ser alhora, escriptor i a la vegada idiota, nomès cal fixar-se amb el nòvio de la Preysler, i cal recordar que se sol dir idiota a algú que no ha entés res, que seria el cas del pare d'Alatriste, que no ha entès res, llevat que quan parla de la impunitat dels golfos es vingui a referir als Golfos de Génova, friends de Bárcenas, el peinetas.