ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 28 de setembre de 2015

A ESQUENES DEL GOVERN


Amb un 77% de participació queda clar que els ciutadans catalans volien votar i ho varen fer massivament. Ha quedat clar que la majoria han entès el caràcter plebiscitari d'aquestes eleccions, i ha quedat clar tambè que el Parlament de Catalunya té més de 70 diputats independentistes i per tant no arriben a tenir tota la legitimitat per complir amb allò que han defensat davant els electors. Ningú pot defensar que ha guanyat el SI, no en vots i si en escons, i és clar que les terceres vies no són vistes com una opció creïble engolides per la polarització del vot. Però Junts pel si, s'han quedat curts, de fet s'han quedat igual que a les anteriors eleccions i pel cami s'han carregat Unió.

El debat sobre escons o vots perd el seu sentit quan cap força que ha reconegut aquestes eleccions com un plebiscit ha reclamat que es compti en vots. El resultat que llança aquest 27-S és que a Catalunya no hi ha una majoria de 50+1 independentista. Aquesta majoria té com a objectiu constituir una República Catalana, i té més vots que qualsevol altre dels diversos objectius nacionals proposats per diferents partits, cert, però no és majoria i compte que si s'anès a un referèndum, baixaria fins al 45% o per sota, per què no tots els votants del SI ho farien una altra vegada en un referèndum decisori, mentres que els del NO mantindrien el sentit del seu vot. I això és el que no ha entès Rajoy, jo si fos d'ell autoritzaria el referèndum que Mas tant cobeja, és la millor manera d'acabar d'una vegada amb aquest tema que es va allargant i més que s'allargarà amb els resultats d'ahir, i mentrestant aqui no ens Governa ningú, vol dir que anem fent com a Itàlia, a esquenes del Govern.

El que no entenc ni comparteixo, és això de que Catalunya es fractura, ho repeteixen goebbelsment fins la sacietat, però no és cert, o no estem més fracturats que Espanya entre PP i PSoE, a les families, com ha passat a casa s'ha votat de tot, Junts pel Si, Socialistes, Catalunya si que es pot, CUP o abstenció, perquè a banda del 53% que ha votat no a la independencia hi ha un 23% d'abstenció que estaria mes pel no que no pas pel si, i no ha passat res, ni hi ha hagut tensions i seiem junts a taula o anem a buscar bolets, possiblement perquè en aquest tema lluny de la crispació que es pretenia hi ha hagut molta serenor.

Resumint, que ja em veig a venir que estarem un any més sense Govern, sigui qui sigui el nou president de la Generalitat que tot apunta cap a un comunista, potser per què seria l'unic mitjanament legitimitat, no sent-ho els altres dos. La CUP i el vot per correu decidiran.....

« PREV
NEXT »

10 comentaris

 1. "...El que no entenc ni comparteixo, és això de que Catalunya es fractura..."

  Hasta las elecciones pasadas se votaban a izquierdas o derechas, con lo que ello representaba.
  ¿ Te gustaba las derechas ?, ibas a PP o a CiU. ¿ Te gustaban las izquierdas ?, te decantabas por PSC , por IU o por ER.
  Hoy no.
  En el momento en que los partidos han tomado postura por la ruptura o la no ruptura uno ya no vota ideología de partido (izquierda o derecha), uno vota dentro de esta postura el estar dentro o fuera del estado. De tal manera que si yo te digo que voto a PSC no pensarás que voto a socialista, sino que mi voto no va con la independencia de Catalunya.
  Y esto es así.
  Y esto es fractura social, nos guste o no..Es lo único que nos han dejado claro.
  Salut

  ResponElimina
 2. El que em sembla inconcebible, Francesc, és que davant de la complexitat de la nostra vida, alguns ens vulguin polaritzar en una dualitat de les moltes que vivim. La desgràcia és que molts es creguin aquesta dualitat i tant sí com no acceptin que la fractura és seua i no nostra.

  ResponElimina
 3. Yo no ho veig així Miquel,l<a meva dona vota SOCIALISTA I JO NO, i la meva neboda vota la CUP, l'altre Junts pel si, i no passa res, el que succeeix és que hi menys dem+ocrates dels que ens pensem que els hi va més el totalitarisme, però aquesta és una altra història o histèria.

  ResponElimina
 4. correcte Miquel que no se quin Miquel ets, la fractura és seva, no nostra.

  ResponElimina
 5. Y tu, bien sabes que yo hablo por mí casa. Mi hijo y su señora piensan de otra forma a la que pensamos mi señora y yo. Luego el tema de la política no lo tocamos.
  Igualico que cuando mi madre me decía : Ojo con hablar del franco en el colegio..."tu no sabes nada".

  ResponElimina
 6. com diu la dita, cada casa és un món, nosaltres sempe hem parlat i respectat amb absoluta llibertat les opcions politiques de cadascú, i mira que n'hi ha per tots els colors.

  ResponElimina
 7. com diu la dita, cada casa és un món, nosaltres sempe hem parlat i respectat amb absoluta llibertat les opcions politiques de cadascú, i mira que n'hi ha per tots els colors.

  ResponElimina
 8. Acertado análisis, y te digo que yo si autorizaba el referéndum si fuese vinculante por lo menos durante 50 años. Ocurre que si pierden volverán y volverán a pedir más referéndum hasta que por un momento débil del país, se salgan con la suya, mira Escocia y como se vuelve a pedir el referéndum.
  Si se pierde se puede volver a votar y si se gana la decisión es irreversible ¿es justo?.

  Esperemos que la recuperación económica,(pese a Rajoy), diluya esto un poco más, porque aquí, ha habido muchos ingredientes a cocinar.

  Espero que la sinceridad de mi comentario en mi blog, no te halla molestado en demasía, es lo que pienso, pero hay veces que no valoro el impacto...Si te he molestado u ofendido , pido disculpas.

  Hablar de división en la sociedad es complicado y no estoy capacitado para hablar de ello, imagino que cada uno ve la feria según le va.

  Lo que si se, es que quien va a ser el primer "cadáver político", Artur, le he visto en la tele y tenia mala cara, ademas imagino que Convergencia, tendrá que valorar al próximo President junto a CUP y ERC. Romeva tenia mejor cara, veremos dentro de 30 días.

  Creo que en menos de dos años, hay elecciones nuevamente en Cataluña y seguramente el Gobierno de España próximo tampoco acabe la legislatura. Veremos.

  Cuídate, un saludo.

  ResponElimina
 9. no me molesto, aunque ibas calentito,ando liado con mi padre que está pachucho y tampoco estoy mucho por la labor aunque parezca lo contrario. Contigo en lo del referéndum para 50 años, porqué sinó es un cachondeo, y en cuanto a Mas, pues si, tiene pinta de cadáver política

  ResponElimina